Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" ανέλαβαν την ευθύνη

H Κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Τα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK-Kurdistan Freedom Falcons) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έγινε σε στρατιωτικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας το θάνατο σε 5 ανθρώπους - τέσσερις στρατιωτικούς και έναν πολίτη-.

Στην δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια αναφέρει ότι ειανι μια οργανωμένη πράξη εκδίκησης κατά του άδικου πολέμου στο Κουρδιστάν, αναφέρει επίσης ότι όλες οι ομάδες στρατιωτικοί και γραφειοκράτες οι οποίοι διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στον ρατσιστικό πόλεμο κατά του Κουρδικού Λαού αποτελούν και στόχο της οργάνωσης.

Αναφέρει επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν πάντοτε τους αμάχους ως ασπίδα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους . Xαρακτηριστικά επισημαίνει ότι εμείς προειδοποιούμε τις δυνάμεις ασφαλείας να μην χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ασπίδα , αλλά και προειδοποιούμε και τους άμαχους πολίτες για την ασφάλεια τους να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν στρατιωτικά οχήματα καθώς και να κινούνται σε στρατιωτικές περιοχές για την ασφάλειά τους . Διαφορετικά, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για ότι θα συμβεί στο μέλλον.

H Κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Τα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" TAK (Kurdistan Freedom Falcons είχαν προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα αυξήσουν τις επιθέσεις τους και ότι αυτές θα εξαπλωθούν σε όλη την Τουρκία .Επίσης προειδοποίησε τους τουρίστες να μην επιλέγουν την Τουρκία ως προορισμό των διακοπών τους . Η οργάνωση "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία πιστεύεται ότι έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και προειδοποιεί τους πολίτες να απέχουν από στρατιωτικούς στόχους σε ανακοίνωσή της, η οποία μεταδόθηκε από το Πρακτορείο Ειδήσεων Firat.

Η ΤΑΚ έχει αναλάβει την ευθύνη και για προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις που βρίσκονται εκτός της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου το PKK πολεμάει τον τουρκικό στρατό.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση δια στόματος του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Ο Τούρκος Μεβλούτ Καβούσογλου, δήλωσε ότι "τέτοιες αιματοχυσίες δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστούν νίκη". "Η πρόσφατη αναβίωση της τρομοκρατικής βίας στην Τουρκία είναι ένα σοβαρό ζήτημα ανησυχίας" προστίθεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής των υπουργών του Οργανισμού, Αντόνιο Μιλόσοσκι από την ΠΓΔΜ.

Nooz.gr,ANF NEWS AGENCY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου