Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Οικονομική ασφυξία στα Σκόπια...

  • 35% η ανεργία και ανεβαίνει ολοταχώς...
  • Μεγάλες διαδηλώσεις κατά Γκρουέφσκι
Aσφυξία προκαλεί στα Σκόπια η άθλια οκονομική κατάσταση της χώρας με την ανεργία να έχει σκαρφαλώσει στο 35% και όλο αυτό αποτυπώθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο στα Σκόπια την οποία διοργάνωσε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM). Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν περίπου 25.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από όλη τη χώρα, αν και από το SDSM έλεγαν ότι οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τις 40.000.
Ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, άσκησε δριμεία κατηγορία κατά της πολιτικής του Γκρούεφσκι σε όλους τους τομείς και ζήτησε μάλιστα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά τον Νοέμβριο.
Ο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό και ότι γκρέμισε το κοινωνικό σύστημα. Σημείωσε ότι η χώρα είναι η τελευταία στην περιοχή σχετικά με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ενώ κατέχει τη «θλιβερή πρωτιά» στην ανεργία, η οποία, όπως είπε, καλπάζει διαρκώς.
«Να είστε σίγουρος κ. Γκρούεφσκι ότι για τη ληστεία που διαπράξατε στη χώρα τα τελευταία χρόνια θα λογοδοτήσετε» προειδοποίησε ο Τσερβένκοφσκι.
Πριν από μερικές ημέρες, ο Τσερβένκοφσκι επαναλάμβανε την άποψη, ότι, εάν μέχρι τον Νοέμβριο, που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα, δεν επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας, οι πρόωρες εκλογές θα καταστούν αναγκαίες.
Ωστόσο, στην πρόσφατη συγκέντρωση, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά τον Νοέμβριο, ανεξάρτητα από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας ή την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, επικαλούμενος τη γενικότερη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει επέλθει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου