Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή

Τι αναφέρει στο 9σέλιδο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Αποδίδει διευθυντικό ρόλο στον Νίκο Μιχαλολιάκο - Για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος διώκονται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, με βάση τη δικαστική έρευνα

Για την εμπλοκή τους σε «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο φάκελος με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή θεωρείται πλήρης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποδίδει στο 9σέλιδο πόρισμά του διευθυντικό ρόλο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο, και σε βουλευτές του κόμματος.

Στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη περιγράφεται η δομή, λειτουργία και ιεραρχία «εγκληματικής οργάνωσης».

Η μόνη πράξη που αποδίδει το πόρισμα σε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ενδεικτικά, αναφέρονται περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονίας, από μέλη της ΧΑ.

Οι συλλήψεις γίνονται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Έχουν γίνει περισσότερες από 300 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε εγκύκλιο του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, η οποία αναφερόταν στην ποινική αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στα αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών.

«Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» διευκρινίζει ο κ. Τέντες στην εγκύκλιό του, η οποία άνοιξε το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής.

Δικαστικές πηγές τόνιζαν ότι κάποιες από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι εξίσου σημαντικές με αυτές που έχουν δώσει προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση, πρώην μέλη της ΧΑ.

http://www.protothema.gr/politics/article/314645/eglimatiki-organosi-sunolika-i-hrusi-augi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου