Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το φασιστικό Πακιστάν απελευθέρωσε ισλαμιστή δολοφόνο!

20130921-124611.jpg

Διαψεύδει ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν την είδηση που μεταδόθηκε νωρίτερα σήμερα ότι οι αρχές της χώρας τους άφησαν ελεύθερο το μουλά Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, ένα εκ των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Την είδηση γνωστοποίησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο μουλάς Μπαράνταρ είχε συλληφθεί το 2010 κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης πρακτόρων του Πακιστάν και της CIA και το αίτημα
απελευθέρωσής του είχε διατυπωθεί πολλές φορές από την Καμπούλ. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εξάλλου είπε ότι ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση για το εάν αφέθηκε ελεύθερο το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Το Ισλαμαμπάντ είχε ανακοινώσει από το βράδυ της Παρασκευής ότι θα άφηνε ελεύθερο τον Μπαράνταρ. Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές η κίνηση αυτή έχει στόχο να διευκολύνει τη διαδικασία συμφιλίωσης στο Αφγανιστάν ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις που συνεχίζονται στη χώρα μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, και των Ταλιμπάν.

(Πηγή: BBC, AFP, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

http://olympia.gr/2013/09/21/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου