Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

Ο απολογισμός των νεκρών από τη σφαγή, η οποία φέρεται ότι διαπράχθηκε σε ένα αλαουιτικό χωριό στην κεντρική Συρία, αυξήθηκε σε 22, περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, όπως ανέφερε την Πέμπτη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Ανακατάληψη της Μααλούλα από τον συριακό στρατό. Φωτογραφία: AFP

Η μειονότητα των αλαουιτών, στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και το μεγαλύτερο μέρος της ελίτ του καθεστώτος, είναι ένα παρακλάδι του σιιτικού ισλάμ τα μέλη του οποίου γίνονται όλο και πιο συχνά στόχος των ισλαμιστών ανταρτών. Η αντιπολίτευση που μάχεται για την ανατροπή του Άσαντ τα τελευταία δυόμισι χρόνια κυριαρχείται από τους σουνίτες.

Μαχητές του λεγόμενου Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο συνδέεται με την αλ Κάιντα, σκότωσαν 16 αλαουίτες και έξι Βεδουίνους Άραβες την Τρίτη, αφού έκαναν έφοδο στο χωριό Μακσάρ αλ Χισάν, ανατολικά της πόλης Χομς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία και αντιτίθεται στο καθεστώς Άσαντ.

Ανέφερε επίσης, ότι ανάμεσα στα θύματα είναι επτά γυναίκες, τρεις άνδρες πάνω από 65 ετών και τέσσερα παιδιά κάτω των 16 ετών, επικαλούμενο κατοίκους και ιατρικές πηγές.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι τα θύματα εκτελέστηκαν μέσα στα σπίτια τους και ότι δεν ήταν μέλη κάποιας παραστρατιωτικής οργάνωσης η οποία δρούσε υπέρ της κυβέρνησης Άσαντ, όπως είχαν ισχυριστεί αντικαθεστωτικοί στην Χομς.

Ένοπλες ομάδες που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» για να πάρουν εκδίκηση, όπως λένε, για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού, για την οποία ισχυρίζονται ότι ευθύνεται η κυβέρνηση Άσαντ. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αντιποίνων έχουν σημειωθεί σε περιοχές όπου κατοικούν αλαουίτες.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το χωριό Μακσάρ αλ Χισάν την Τετάρτη, σκοτώνοντας πολυάριθμους αντάρτες, που ήταν κυρίως ξένοι μαχητές.

Επίσης, ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Τετάρτη την πόλη Μααλούλα, βορείως της Δαμασκού, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί, από τους εξτρεμιστές σουνίτες του «Μετώπου Αλ Νούσρα», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «SANA». Οι περισσότεροι κάτοικοι της Μααλούλα, όπου είχαν μπει οι τζιχαντιστές πριν μία εβδομάδα, είχαν καταφύγει στο γειτονικό σουνιτικό χωριό Άιν-αλ-Τίνε και στη Δαμασκό.

newsroom enet

http://olympia.gr/2013/09/12/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου