Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Είπε «μισώ τους λευκούς» και επιτέθηκε σε τρία άτομα, μέρα μεσημέρι στη Ν. Υόρκη


Νέα Υόρκη. Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στην Union Square μετά από επίθεση που έκανε εναντίον τριών ατόμων. Σύμφωνα με τον μάρτυρα Joey Boots, ο Αφρο-Αμερικανός ύποπτος επιτέθηκε σε ένα λευκό άνδρα γύρω στις 2:30 μ.μ. "Τον μάτωσε αρκετά καλά," είπε ο Boots. Όταν δύο άλλοι ήρθαν να βοηθήσουν το θύμα, ο Αφρο-Αμερικανός τους επιτέθηκε και άρχισε να φωνάζει, «Μισώ τους λευκούς ανθρώπους».Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο μετά το περιστατικό, εδώ.

Η επίθεση έλαβε χώρα χθες, αλλά κανένα κανάλι δεν την ανέφερε. Μόνο η ιστοσελίδα Gothamist.com έκανε αναφορά, αφού κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter και το Instagram.

Δεν είναι σαφές πως ξεκίνησε η φασαρία, αν και ο χρήστης του Instagram (το Instagram είναι υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών) που δημοσίευσε το βίντεο, είπε: "Αυτός ο τύπος γρονθοκόπησε τον άλλον τύπο γιατί τον προσπέρασε." Τουλάχιστον ένα από τα θύματα (το πρώτο) μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για τους τραυματισμούς του. Η αστυνομία δεν είχε καμία άμεση ενημέρωση σχετικά με τις πληροφορίες.
 
Ο Boots πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο ύποπτος είναι κάποιος άστεγος που γυρνάει στην πλατεία κατά τις τελευταίες δυο μέρες: «Μου είπαν ότι είναι εδώ γύρω για λίγες μέρες ... έχει πάρει σάντουιτς από το συσσίτιο μιας τοπικής εκκλησίας".

Νεώτερα: Ο ύποπτος που επιτέθηκε χωρίς λόγο στα τρία άτομα, μέρα μεσημέρι, και τον οποίον συνέλαβε η αστυνομία ονομάζεται LeShwan Marten και είναι 31 ετών. Η αστυνομία εξετάζει το περιστατικό σαν "έγκλημα μίσους" (hate crime), ενώ η κατάσταση ενός από τα θύματα είναι πολύ σοβαρή, καθώς από τα χτυπήματα στο κεφάλι, έχει προκληθεί οίδημα στον εγκέφαλο και είναι πιθανόν να πεθάνει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου