Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Blοomberg για Ελλάδα: Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει τέτοια καταστροφή (!!!)

Μπορεί να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι και να περιμένουμε από τους εγκληματίες χαρτογιακάδες της τρόικας να διορθώσουν τα λάθη τους σε ότι αφορά την Ελλάδα, ωστόσο, τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με την έκθεση του ΔΝΤ είναι εντυπωσιακά υπέρ των Ελλήνων.

Οι “τεμπέληδες, φοροφυγάδες, κακομαθημένοι Έλληνες” έχουν γίνει ξαφνικά ήρωες ή θύματα μιας ανοησίας της τρόικας. Μετά την Telegraph που μας χαρακτήρισε Σπαρτιάτες που έπεσαν μαχόμενοι το λάθος πρόγραμμα, σειρά πήρε το Blοomberg το οποίο με ένα εκπληκτικό άρθρο του μόνο που δε… βάζει τα κλάματα για το δράμα που περνάμε.

«Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει τέτοια καταστροφή», δηλώνει το πρακτορείο και συνεχίζει: «Οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Οι επενδυτές, όμως, θα περιμένουν τόσο πολύ;

Ο αθρογράφος Μάθιου Κλάιν κάνει λόγο για μια καταστροφή που «καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης» και αναρωτιέται αν όντως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη στροφή. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα «Greekovery» (ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας) που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο «Grexit»;», γράφει χαρακτηριστικά.

Η ανάλυσή του περί καταστροφής βασίζεται, βεβαίως, στους αμείλικτους αριθμούς. «Αυτή μπορεί να μην φαίνεται η καλύτερη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί πάνω από 1/5 από το 2008 και αν οι αναλυτές που ερωτήθηκαν αναφέρουν ότι θα υπάρξει πτώση της τάξης του 25% σε μια περίοδο επτά ετών».

Ο Ντανιέλ Αντονούτσι, οικονομολόγος στη Morgan Stanley, αναφέρεται στο άρθρο, «πιστεύει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό περίπου 2,8% αρχής γενομένης από το 2015 και θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι».

«Αυτή η πρόβλεψη υπονοεί ότι το ελληνικό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 παρά στα τέλη της δεκαετίας του 2020. Αν η ΕΚΤ και ο ”πυρήνας” της ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία, δεν δράσουν αποφασιστικά, οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Αλλά (το ερώτημα είναι) οι επενδυτές θα περιμένουν τόσο πολύ;», καταλήγει το δημοσίευμα.

http://www.antinews.gr/2013/06/07/218195/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου