Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ

Αιματηρή επίθεση από ριζοσπάστες ισλαμιστές σε χωριό, κοντά στο Κάϊρο

Οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στο σπίτι χτύπησαν μέχρι θανάτου όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό της οικείας, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, Αλ – Αχράμ.

Τέσσερα μέλη της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Αιγύπτου σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης από ριζοσπάστες ισλαμιστές σε ένα χωριό νότια του Καΐρου, ανέφεραν ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφάλειας.
Οι ριζοσπάστες ισλαμιστές επιτέθηκαν στο σπίτι ενός τοπικού ηγέτη των σιιτών σε χωριό της Γκίζας, κατηγορώντας τον για επιχείρηση προσηλυτισμού υπέρ της συγκεκριμένης θρησκευτικής ομάδας του Ισλάμ.
Οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στο σπίτι χτύπησαν μέχρι θανάτου όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό της οικείας και στη συνέχεια περιέφεραν τα πτώματα τους στο δρόμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, Αλ – Αχράμ.
Οι εξτρεμιστές σουνίτες θεωρούν τους σιίτες αιρετικούς. Οι σιίτες αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του πληθυσμού της Αιγύπτου και έχουν εκφράσει ανησυχίες για την άνοδο της επιρροής των εξτρεμιστών ισλαμιστών από την εξέγερση του 2011 και την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.
ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου