Στα Σκόπια υπάρχουν ενεργά στρατόπεδα της Αλ Κάιντα, όπως ισχυρίζεται πρώην πράκτορας – νυν καθηγητής ασφαλείας .
Οι δολοφόνοι της Al Nusra σφάζουν τον Συριακό λαό στο πλευρό του Ερντογάν.
Στα γεγονότα στο Τέτοβο (2001), οι ισλαμοφασίστες που είχαν εγκλωβιστεί από τους Σλάβους, φυγαδεύθηκαν ως “άμαχοι” με την βοήθεια των Αμερικανών.
Ο Γκρουέφσκι πρόσφατα συνέλαβε τον τ. αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών που ηγείτο της εκκαθαριστικής επιχείρησης κατά των ισλαμιστών και αποτελούσε κόκκινο πανί για τους ισλαμιστές των Σκοπίων.
Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει τον μακάριο ύπνο της, ότι το Κοσσυφοπεδιο, το Τέτοβο και η Συρία “είναι μακριά”.
Ιούνιος 12, 2013.
Σκόπια.
«Τα Σκόπια τους τελευταίους μήνες μοιάζουν σαν την Καζαμπλάνκα πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πιθανότητα να αναμένουμε αναταραχή στην περιοχή ή έχει επιλεγεί ως έδαφος δράσης υπηρεσιών πληροφοριών από πολλές χώρες. Ο χρόνος θα δείξει», αναφέρει
η εφημερίδα ‘Dan’ του Μαυροβουνίου, η οποία επικαλείται απόψεις πρώην πράκτορα μυστικών υπηρεσιών και νυν καθηγητή στο Τμήμα Ασφαλείας Σκοπίων, τον Ιβάν Μπαμπαμόφσκι.
Ο καθηγητής Μπαμπαμόφσκι δήλωσε ότι το νοτιοσλαβικό κράτος έχει ακόμα ενεργά στρατόπεδα της Αλ Κάιντα, τα οποία χρησιμοποιούνται για στρατιωτική εκπαίδευση των εθελοντών από τις αλβανικές κοινότητες της περιοχής, οι οποίοι στη συνέχεια αποστέλλονται στη Συρία για να λάβουν μέρος στο κίνημα των ανταρτών της «Jabhat al-Nusra». Σκοπός του κινήματος αυτού είναι η ανατροπή του προέδρου Άσαντ και η ίδρυση ενός ισλαμικού κράτους με βάση το νόμο της Σαρία.
«Στην περιοχή των Σκοπίων υπάρχουν πολλά τέτοια στρατόπεδα που συλλέγουν, προετοιμάζουν και αποστέλλουν εθελοντές να συνταχθούν με τους αντάρτες της Συρία στη δημιουργία εξτρεμιστικών μουσουλμανικών δομών.
Σύμφωνα με διαπιστώσεις, σήμερα αγωνίζονται στη Συρία περίπου 140 Αλβανοί, πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους. Είναι τα ίδια στρατόπεδα που είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα η Αλ Κάιντα στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου κατά το χρονικό διάστημα 200-2001.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα στρατόπεδα, βρίσκονται στην οροσειρά Σαρ –(Σάρ πλάνινα), βορειότερα του Τέτοβο, στην παραμεθόριο περιοχή με το Κοσσυφοπέδιο, κοντά στο Κασανίκ, δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα των Σκοπίων.
Ανάμεσά τους είναι έμπειροι μαχητές που έλαβαν μέρος στα μέτωπα του Αφγανιστάν, του Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας, γράφει το δημοσίευμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου