Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Βιντεοπαιχνίδι παρουσιάζει ομάδες πατριωτών ως «εγχώριους τρομοκράτες»

 
Infowars / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η τελευταία έκδοση της δημοφιλούς σειράς βίντεο παιχνιδιών Rainbow Six παρουσιάζει τους Αμερικάνους που έχουν απηυδήσει με τη διαφθορά της κυβέρνησης και την κυριαρχία των τραπεζιτών ως «εγχώριους τρομοκράτες» που έχουν πρόθεση να διαπράξουν δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι μια ακόμη ένδειξη για το πώς τα media επηρεάζουν το κοινό να αποδεχθεί ότι όσοι διαδηλώνουν και γενικά είναι αναστατωμένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση τους αποτελούν την «τη νέα τρομοκρατική απειλή».

"Στο Rainbow 6 Patriots του Tom Clancy, η Team Rainbow βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα και πολύ πραγματική απειλή που ονομάζεται «Αληθινοί Πατριώτες» (True Patriots’), μια άρτια εκπαιδευμένη, καλά οργανωμένη επαναστατική ομάδα που ισχυρίζονται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αμετάκλητα διαφθαρεί από άπληστους πολιτικούς και επιχειρηματικά ειδικά συμφέροντα. Οι Αληθινοί Πατριώτες θα κάνουν ό, τι χρειάζεται για να διεκδικήσουν εκ νέου τη χώρα τους", λέει η περιγραφή.


Η περιγραφή αναφέρει το φανταστικό κίνημα ως «νέα γενιά τρομοκρατών», δηλώνοντας, «... οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν κρίσιμα σενάρια που θα χρειαστεί να πάρουν σκληρές ηθικές αποφάσεις, προκειμένου να σταματήσει αυτή η νέα γενιά τρομοκρατών."

Το περιοδικό Game Informer Magazine, υποστήριξε ότι το κίνητρο για την Ubisoft ήταν «μια ταραχώδη πολιτική ατμόσφαιρα που έκανε τους Αμερικανούς πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με ομοσπονδιακούς πράκτορες.

 

«Οι Αμερικανοί είναι θυμωμένοι και γιατί να μην είναι άλλωστε; Με μια τεράστια αύξηση του εθνικού χρέους, με συνεχείς κατασχέσεις, διασώσεις εταιριών, κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου, συρρίκνωση της αγοράς εργασίας και τη διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων, είναι όλο και πιο δύσκολο να πιστέψουν τους πολιτικούς όταν μιλούν για την αμερικανική εξαίρεση σαν να είναι μια θεμελιώδης αλήθειας.

"Σε απάντηση της βαθμιαίας διάβρωσης του αγαπημένου έθνους μας, οι αγανακτισμένοι πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους αυξάνονται με τη μορφή νέων πολιτικών κινημάτων, όπως το Κόμμα του Τσαγιού και το Occupy Wall Street."

Στην τελική εισαγωγική σκέψη τους, οι συγγραφείς του Game Informer ρωτάνε, "Έχετε ό, τι χρειάζεται για να τραβήξετε τη σκανδάλη κατά ενός συμπολίτη σας;"



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου