Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δημοφιλέστερο όνομα για τα νέα αγόρια στην Αγγλία το... Mohammed

moh

Το μικρό όνομα Mohammed αναδύθηκε ξανά στην θέση του ως το πιο δημοφιλές όνομα για τα αγοράκια που γεννήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία το 2011-πειστικά μπροστά από το Harry, στη δεύτερη θέση.

Το Harry ήταν το πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια, αλλά αν προσθέσουμε τις πέντε πιο δημοφιλής διαφορετικές ορθογραφίες του Mohammed, έρχεται πρώτο. Έρχεται πρώτο ή δεύτερο κάθε χρόνο από το 2007, το μόνο όνομα που το έχει καταφέρει. Η δημοτικότητα του ονόματος έρχεται ως αποτέλεσμα της αύξησης του μουσουλμανικού πληθυσμού της Βρετανίας που αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια.

Η χώρα, είχε περίπου 2% μουσουλμάνους το 1990, ποσοστό που αυξήθηκε σε 4,6% το 2010, με σχεδόν 2,9 εκατομμύρια οπαδούς της πίστης, σύμφωνα με την ανάλυση από το Φόρουμ Pew για την Θρησκεία & την Δημόσια Ζωή.

Μέχρι το 2030, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει λίγο πάνω από 8% μουσουλμάνοι, με περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια, προβλέπεται από το Think Tank "Το Μέλλον του Παγκόσμιου Μουσουλμανικού πληθυσμού" που εδρεύει στην Ουάσιγκτον σε μια έκθεση του 2011.

Ευτυχώς εμείς δεν κινδυνεύουμε από το να δούμε τέτοια στοιχεία στην Ελλάδα. Όχι γιατί δεν έχουμε μουσουλμάνους, αλλά γιατί πολύ απλά δεν μαζεύουμε και πολύ περισσότερο δεν δημοσιοποιούμε τέτοια στοιχεία!

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/12914-----------mohammed.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου