Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΥΘΕΙΑ ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ!

ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ.

ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ.

Εάν οι Αμερικανοί πραγματοποιήσουν την απειλή τους για επιβολή NFZ, οι Ρώσοι θα μπορέσουν να τους αποτρέψουν μόνο με στρατιωτική επίθεση στα οπλικά συστήματα που βρίσκονται στην Ιορδανία.

Ένας από τους δύο θα αναγκαστεί να υπαναχωρήσει, αλλιώς θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στους αιθέρες της Συρίας, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκατσέβιτς.
«Πιστεύω πως, θεμελιωδώς, δεν θα επιτρέπαμε αυτό το σενάριο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκατσέβιτς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσηςδημοσιογράφων, προσθέτοντας πως οι εκκλήσεις για επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού για το διεθνές δίκαιο.
Τα σχόλια του κ. Λουκατσέβιτς έρχονται δύο ημέρες αφότου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταστήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Patriot στην Ιορδανία, η οποία συνορεύει με την Συρία.
Οι πύραυλοι Patriot και τα μαχητικά έχουν μεταφερθεί στην Ιορδανία στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή εντός της εβδομάδας.
Ωστόσο, όπως δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, υπήρξε ιορδανικό αίτημα για παραμονή των αμερικανικών όπλων στην χώρα και μετά το πέρας των ασκήσεων, αίτημα που έγινε δεκτό από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ.
Φόβος της Μόσχας είναι ότι τα εν λόγω όπλα θα χρησιμοποιηθούν για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία.
Η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας δικαίωμα βέτο σε κάθε ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου