Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

«Οι θρησκείες φταίνε για τον υπερπληθυσμό και την καταστροφή του περιβάλλοντος», λέει αθεϊστής αρθογράφος της Huffington Post

Ένας Μουσουλμάνος, ένας Καθολικός, ένας Προτεστάντης και ένας Ιουδαίος μπαίνουν σε ένα μπαρ ... αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ανέκδοτου, αλλά η Huffington Post έχει άλλη γνώμη. Αυτοί οι τέσσερις διψασμένοι μονοθεϊστές και άλλοι σαν κι αυτούς καταστρέφουν την ανθρώπινη φυλή με την προώθηση του υπερπληθυσμού, σύμφωνα με την (αριστερή) HuffPo, και δεν υπάρχει τίποτα αστείο σ’ αυτό.

Σε ένα άρθρο με τίτλο "Μην αυξάνεστε και μην πληθύνεστε"(Don’t Be Fruitful and Multiply), ο Roy Speckhardtπροειδοποιεί για την απειλή της θρησκείας στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, σημειώνοντας ότι οι θρησκευόμενες χώρες - ακόμη και οι πιο θρησκευόμενες πολιτείες των ΗΠΑ - έχουν τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων. Η θρησκεία, με την οδηγία "αυξάνεστε και πληθύνεστε" συμβάλλει στην «δραστικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία των οικογενειών».

Ο Speckhardt, αντιπροσωπεύει την ‘American Humanist Association’ (AHA), μια οργάνωση αθεϊστών που αποβλέπει σε «μια προοδευτική κοινωνία, όπου το να είσαι καλός, χωρίς θεούς είναι ένας αποδεκτός τρόπος για να ζήσεις» - το οποίο είναι ένας ωραίος τρόπος για να πεις ανοχή για τους μη-θρησκευόμενους σημαίνει μισαλλοδοξία για τους θρησκευόμενους (βλ. κι εδώ).

Στις «μελέτες» που αναφέρεται ο Speckhardt βρήκε «συσχετισμό» και «σύνδεση» ανάμεσα στη θρησκεία και τα ποσοστά γεννήσεων, και ανακάλυψε την αιτία: «η θρησκευτική έμφαση στην άφθονη αναπαραγωγή και οι κοινές διδασκαλίες κατά της χρήσης αντισύλληψης έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση του πληθυσμού» και επίσης «οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αυξάνουν τον αριθμό των παιδιών που μια μέση γυναίκα θα κάνει».

Ως επαγγελματίας αθεϊστής, ο Speckhardt δεν συγκρατήθηκε να αναφερθεί στις πιο μεγάλες θρησκείες, αλλά έδωσε μια ιδιαίτερη έμφαση στην Καθολική Εκκλησία, μία από τις "μεγαλύτερες θρησκευτικές ομάδες." Η ενοχή ανήκει στον Πάπα, καθώς και σε θρησκευτικούς ηγέτες που είναι ο «αντίλαλός» του, που αντιτίθενται στον έλεγχο του πληθυσμού - ή με άλλα λόγια, στην άμβλωση και στην αντισύλληψη.

Δυστυχώς για τον Speckhardt, δεν συμφωνούν όλοι ότι η αύξηση του πληθυσμού είναι ένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, ο Colin Mason από το ‘Population Research Institute’ εξηγεί ότι, «ιστορικά, καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει μεγαλώσει και έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τους πόρους έχει αλλάξει», όπως η επινόηση μεθόδων για την αύξηση και τη βελτίωση των καλλιεργειών για την παροχή τροφίμων. Υπενθύμισε επίσης ότι ορισμένα προγράμματα, όπως η κοινωνική ασφάλιση και το Medicare βασίζονται στην αύξηση του πληθυσμού.


Παρόλα αυτά ο Speckhardt, αυτός ο μαλθουσιανός κήρυκας της «συντέλειας του κόσμου» δεν είναι αισιόδοξος. "Ας ελπίσουμε ότι, καθώς περισσότεροι νέοι άνδρες και νέες γυναίκες αποκτούν καλύτερη μόρφωση, οι θρησκευτικές πολιτικές που έχουν προκαλέσει τέτοια δυστυχία και πείνα σε τόσους πολλούς θα απορριφθούν από ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας», έγραψε. Και καταλήγει: "Θα πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά για να διασφαλιστεί ότι η θρησκευτική έμφαση στην προσθήκη της ανθρώπινης ζωής δεν υπερβαίνει το ‘ανθρωπιστικό’ στόχο ότι όσοι γεννιούνται είναι σε θέση να ζήσουν μια ζωή με ευτυχία και ευκαιρίες".

Ένας «ανθρωπιστής» που δεν του αρέσουν πολύ οι άνθρωποι. Μάλλον αυτό μοιάζει με ανέκδοτο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου