Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Tην κυπριακή πλευρά “καρφώνει” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το “κούρεμα” των καταθέσεων...


Να και η επιβεβαίωση των όσων γράφαμε χθες… δια στόματος Σόϊμπλε...
«Βόμβα» Σόιμπλε: Κύπρος, Κομισιόν και ΕΚΤ ζήτησαν «κούρεμα» και για τις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ..
“Καρφώνει” την κυπριακή πλευρά…
Tην κυπριακή πλευρά “καρφώνει” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το “κούρεμα” των καταθέσεων κάτω από τα 100.000 ευρώ στις τράπεζες της Κύπρου.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε τόνισε: «Ήταν η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ότι πρέπει να λάβουμε ένα εύλογο μέρος των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τους μετόχους και τους πιστωτές των τραπεζών -και εννοώ τους επενδυτές».
Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική αφήγηση όσων συνέβησαν στη μαραθώνια, ολονύχτια συνεδρίαση του Eurogroup μέχρι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε: «Θα είχαμε, προφανώς, σεβαστεί την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ».
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία ARD, αυτοί που δεν ήθελαν να προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ήταν η κυπριακή κυβέρνηση και, επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αποφάσισαν αυτή τη λύση και θα πρέπει τώρα να εξηγήσουν αυτή τους την επιλογή στον κυπριακό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου