Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ψηφίστηκε το σύνολο των νομοσχεδίων από την κυπριακή βουλή


Ψηφίστηκαν πριν από λίγο,στην ολομέλεια της κυπριακής βουλής,τα εννέα νομοσχέδια που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές , τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που έχει να κάνει προς το παρόν με την Λαϊκή Τράπεζα και συνοδεύεται από άλλα έξι σχετικά με το τραπεζικό σύστημα νομοθετήματα.
Με οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος , που περιλαμβάνει την μετατροπή της Λαϊκής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα.
Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Kατά ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως κατατεθεί αύριο,στη βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει κούρεμα έως και 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου.
Κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τις κυπριακές αποφάσεις ενώ την Κυριακή αναμένεται έκτακτο Eurogroup για το θέμα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου