Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Διαψεύδει ο Γιουνκέρ ότι μίλησε για πάνω από 50% κούρεμα του ελληνικού χρέους


Εξαιρετικά αποκαλυπτικός για το μέγεθος του κουρέματος του ελληνικού χρέους ήταν τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο πρόεδρος του Eurogroupδήλωσε ότι στην ευρωζώνη συζητείται κούρεμα του ελληνικού χρέους σε ποσοστά άνω του 50%.
Αυτή η δήλωση είναι και η πρώτη κορυφαίου παράγοντα της Ευρωζώνης αναφορικά με τη «συνολική, βιώσιμη λύση» που δεσμεύθηκαν πως θα μας παρουσιάσουν ως το τέλος του μήνα οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας, Μέρκελ και Σαρκοζί.
Πάντως ο πρόεδρος του Eurogroup, ξεκαθάρισε, στην ίδια συνέντευξη, ότι οι Ευρωπαίοι επ΄ουδενί δεν θα επιτρέψουν μια χρεοκοπία ενός κράτους – μέλους της Ευρωζώνης
Σήμερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου διέψευσε τη δήλωση που  έκανε χθες ο Γιούνκερ. «Αποδόθηκε λάθος η απάντηση, χωρίς να αναπαραχθεί σωστά η ερώτηση. Ο κ. Γιούνκερ εκλήθη να σχολιάσει φημολογίες ότι οι απώλειες των επενδυτών σε ελληνικά ομόλογα θα ξεπεράσουν το 21% και ότι πιθανώς θα κυμανθούν από 50% έως 60%.
Ο κ. Γιούνκερ απάντησε “όντως, μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα”.Αλλά εννοούσε ακόμη μεγαλύτερο από 21%, που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου», δήλωσε  ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου Γκι Σίλερ. Ο εκπρόσωπος δεν σχολίασε τίποτε περισσότερο από τη συνέντευξη που έδωσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup στο αυστριακό κανάλι ORF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου