Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα καταλάβαμε γιατί το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο…


Άρθρο του TaXalia
(ευχαριστούμε τον φίλο μας Σταύρο)

Και κινδυνεύουν και προσβάλουν οι βρετανοί!
Με έλλειμμα 13% (αντίστοιχο του δικού μας) και κάτι που λίγοι γνωρίζουν*, η Μ. Βρετανία πιθανών να είναι ο επόμενος αδύναμος κρίκος της γηραιάς ηπείρου.
Και αυτά δεν τα λέμε εμείς εδώ σαν TaXalia, τα λένε οι ίδιοι οι ευρωπαίοι ετάιροι μας.
*Εμείς εδώ έχουμε πολύ μεγάλη δημόσια περιουσία, εκεί όλα είναι ιδιωτικά και βασιλική περιουσία!
(π.χ. ο Παρθενώνας ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία όχι στο Βρετανικό μουσείου ούτε στο παλάτι όπως θα συνέβαινε στην χώρα σας κύριοι )

Διαβάστε λοιπόν άρθρο του RICHARD BARLEY
As the Greek debt crisis rumbles on, is a sterling crisis next?

With high-deficit countries in investors’ sights, the pound fell to a nine-month low against the dollar this week and, perhaps more surprisingly, to a six-week low against the euro– even as Greece descended into national strikes. A crisis can be avoided, but the pound faces both internal and external vulnerabilities that will continue to make investors jittery.
Three key factors are …Το άρθρο στα αγγλικά εδώ.
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι Βρετανοί προκαλούν για μία ακόμη φορά με την προσβολή του Παρθενώνα αυτήν την φορά.
Διαβάζουμε από το Έθνος (εδώ).
Τα άγια των αγίων του ελληνικού πολιτισμού, ο Παρθενώνας, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ, χρησιμοποιεί μια άκρως ανθελληνική διαφήμιση που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία.
Συγκεκριμένα γράφουν…«Αν πιστεύετε ότι το ευρώ βαδίζει στην καταστροφή, επικοινωνήστε μαζί μας», αναφέρει η χρηματοοικονομική εταιρεία IG INDEX, η οποία εικονογραφεί την… καταστροφή (ερείπιο στα αγγλικά) με τα… ερείπια του Παρθενώνα! Ετσι για να μη μείνει σε κανέναν η αμφιβολία ποιος θεωρούν ότι ευθύνεται για την επικείμενη «τραγωδία» του ευρώ, αλλά και τι εννοούμε όταν λέμε ερείπιο.
Σχόλιο TaXalia: Μα είστε ένας από αυτούς που τον κάνανε ερείπιο κύριοι!
Αλλά εμείς σας τα λέγαμε εδώ και εδώ όπως πάντα… Real Time (που λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί)!

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0glBgdwyB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου