Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Άει στην ευχή κυρία Μέρκελ!


  • H Γερμανία πάνω απ’όλα
  • Όχι η Ευρώπη
  • Όχι η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
  • Η Γερμανία...
Πολύ αγανακτισμένοι λέει είναι οι Γερμανοί από την Ελλάδα. Τους κοροϊδεύουμε λέει… Τους δίναμε τόσο χρόνια ψευδή στοιχεία για τα δημοσιονομικά μας μεγέθη. Και γιαυτό δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν τώρα που μας την “πέφτουν” οι διεθνείς αγορές. Γιατί λέει δεν πρόκειται να πληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος τις αμαρτίες του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Με άλλα λόγια, Deutchland ubber alles!
H Γερμανία πάνω απ’όλα. Όχι η Ευρώπη. Όχι η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Γερμανία.
Πολύ καλά. Τους ευχαριστούμε για την ειλικρίνεια τους (μέχρις
ωμότητας). Αλλά επειδή υπήρξαν και αυτοί ευθείς μαζί μας τους χρωστάμε και εμείς αντίστοιχη “ευθύτητα”.. Λοιπόν είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι με τους Γερμανούς:
* Πρώτον γιατί ποτέ δεν επέστρεψαν το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής. Το οποίο ήταν ασφαλώς αναγκαστικό αλλά ουδέποτε υπήρξε δάνειο. Υπήρξε αρπαγή πλούτου από τον κατοχικό στρατό. Που υποτίθεται θα το επέστρεφαν μετά τον πόλεμο αλλά δεν το είδαμε ποτέ Παρότι η Γερμανία τότε έχασε τον πόλεμο...
Κι ύστερα στα μεταπολεμικά χρόνια έγινε η “ρύθμιση” να συζητηθεί η επιστροφή του όταν θα γινόταν η ένωση των δύο Γερμανιών. Κι ύστερα ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες (1989-90) και ουδέποτε δέχτηκαν συζήτηση για την επιστροφή του.
* Κι ύστερα δεν έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τον λαό σας. Είπαμε περασμένα ξεχασμένα τώρα που είμαστε “εταίροι”. Αλλά όχι να το παίζετε και “ριγμένοι”. Μπήκατε-βγήκατε στην Ελλάδα και αφήσατε πίσω μια χώρα ρημαδιό,εκατοντάδες κατεστραμμένα χωριά, πάνω από εκατό χιλιάδες νεκρούς, πολλαπλάσιους τραυματίες. Και μια συγνώμη ποτέ δεν ζητήσατε.
* Είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι με τους δικούς μας πολιτικούς που διαχειρίστηκαν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Μας έβαλαν στο ευρώ με εξαιρετικά υψηλή ισοτιμία. Από τότε κατέρρευσε η ελληνική ανταγωνιστικότητα. Από το 3,5% έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών (έτσι μετριέται η ανταγωνιστικότητα) το έλλειμμα αυτό έφτασε το 2008 (πριν την κρίση) 14,1%. Πολύ ακριβά πληρώσαμε το ευρώ κυρία Μέρκελ μας…
Έκλεισαν εργοστάσια μας για να αγοράζουμε προϊόντα σας. Και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί στον τουρισμό μας διότι το ευρώ είναι πολύ “ακριβό” για να ανταγωνιστούμε τους γείτονές μας. Όντως πολύ ακριβά το πληρώσαμε το ευρώ κυρία Μέρκελ μας…
* Είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι με τους δικούς μας απατεώνες που μαγείρευαν τα νούμερα της Ελλάδας (όταν εσείς κάνατε πως δεν τους βλέπατε). Θα θέλαμε πολύ να τους κρεμάσουμε. Αλλά δεν μπορούμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί τους έχουν δυναμώσει πολιτικά οι μίζες που τους τάιζε η δική σας εταιρία η Ζήμενς. Που έχει διαπρέψει στο ευγενές σπορ της διαφθοράς “ιθαγενών” παντού στον κόσμο...
Αλλά εδώ στην Ελλάδα μεγαλούργησε. Διέφθειρε τους πάντες!
Και εμείς θέλουμε να τους κρεμάσουμε ψηλά -να καθαρίσουμε και το όνομα της χώρας μας- αλλά δεν μπορούμε.
Ξέρετε γιατί;
Γιατί η Ζήμενς, η δική σας εταιρία, δεν μας δίνει τα ονοματάκια τους και τα στοιχεία τους. Και όταν τα ζητάμε αρμοδίως, δεν μας τα δίνετε εσείς, η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση της Γερμανίας!
Έρχονται οι επιχειρηματίες σας στην χώρα, διαφθείρουν το σύμπαν, ύστερα ζητάμε να μας δώσετε στοιχεία να χώσουμε στην φυλακη τα δικά μας “λαμόγια”, δεν μας τα δίνετε, φυλάτε τους διαφθείροντες (στην Γερμανία) καλύπτετε τους διεφθαρμένους (στην Ελλάδα) κι ύστερα δηλώνετε και πολύ… “αγανακτισμένοι” με την Ελλάδα.
Ε άι στην ευχή κυρία Μέρκελ μας!
* Μήπως πρέπει να απαγορεύσουμε στην Ζήμενς να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα μέχρι να μας δώσει όλα τα στοιχεία για αυτούς που διέφθειρε εδώ;
* Μήπως πρέπει να αρχίσουμε στα σοβαρά να διεκδικούμε το “αναγκαστικό κατοχικό δάνειο” που ακόμα μας χρωστάτε;
Πιστεύετε ασφαλώς ότι η μικρή Ελλάδα και δίκιο να έχει δεν μπορεί να σας θίξει.
Δίκιο έχετε εδώ που τα λέμε.. Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα αγανακτισμένη μαζί σας,είναι και πολλοί άλλοι στην Ευρωζώνη. Εσείς οι Γερμανοί έχετε μεγάλο ταλέντο να τσαντίζετε τους πάντες. Και τότε η οργή όλων ξεσπάει εναντίων σας και την πληρώνετε εσείς πρώτοι.
* Τους διεφθαρμένους τους δικούς μας θα τους περιποιηθούμε όταν έρθει η ώρα τους ακόμα και χωρίς της βοήθεια σας. Αλλά με εσάς φίλοι δεν θα γίνουμε εύκολα...
Ξέρετε είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι μαζί σας. Κι είναι και άλλοι αγανακτισμένοι μαζί σας, όπως εμείς.
Τα μικρά κράτη όταν πτωχεύσουν, κάποια στιγμή ανακάμπτουν. Αλλά τα μεγάλα κράτη όταν απομονωθούν και προκαλέσουν την αγανάκτηση όλων των γύρω τους,ανακάμπτουν πολύ πιο δύσκολα.
Όσο πιο πολύ φόβο σπείρεις στους γύρω σου, τόσο ευκολότερα τους συσπειρώνεις εναντίον σου , τόσο σκληρότερα σε εκδικούνται όταν τους δοθεί η ευκαιρία.
Εσείς οι Γερμανοί το ξέρετε καλά αυτό. Το πληρώσατε ακριβά, αλλά μυαλό δεν βάζετε...
Άι στην ευχή, κυρία Μέρκελ μας!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου