Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Δεν υπάρχει απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αλλά απώλεια εθνικής αξιοπρέπειας...


  • Οι Γερμανοί και οι άλλοι εταίροι ευρωπαίοι προσβάλλουν όλους τους έλληνες επειδή "έπιασαν στα πράσα" κάποια "λαμόγια"
  • Αυτό είναι απώλεια «εθνικής κυριαρχίας» και όχι αν τα spreads θα είναι πάνω από 300
Πριν από μερικές ημέρες συνάδελφος πήγε σε χώρα της Ευρώπης για ένα συνέδριο. Έμεινε μία εβδομάδα σε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη και αυτό που του έκανε εντύπωση εφέτος (αφού είχε πάει εκεί και στο παρελθόν πολλές φορές) ήταν ότι όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του όταν μάθαιναν ότι ήταν Έλληνας δύο πράγματα του έλεγαν:
1. Πότε θα χρεοκοπήσετε
2. Ήλθε η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό λαμόγια (το λαμόγια σε ελεύθερη μετάφραση).
Εκεί καταντήσαμε λοιπόν. Να πηγαίνουν Έλληνες στο εξωτερικό και να δέχονται τα πειράγματα των ξένων για το κακό μας το οικονομικό χάλι.
Όμως το χειρότερο είναι ότι μας θεωρούν εν δυνάμει κλέφτες, απατεώνες, εκμεταλλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκεί μας κατάντησαν οι πολιτικές των τελευταίων 20 ετών, να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Και μάλιστα σε ευρωπαίους οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογα οικονομικά προβλήματα, έχουν κάνει και οι ίδιοι τις αλχημείες τους και έχουν κι αυτοί εκμεταλλευτεί κατά κόρον τα λεφτά της Κομισιόν. Άλλωστε, το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus που έχει την Αφροδίτη της Μήλου με σηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο στην γνωστή χειρονομία είναι ενδεικτικό αυτής ακριβώς της συμπεριφοράς κατά των Ελλήνων.
Σίγουρα βάλαμε και εμείς τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Σίγουρα, επιλέξαμε να ζούμε τόσα χρόνια με τα κοινοτικά κονδύλια, χωρίς καμιά προσπάθεια να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα επιλέξαμε να πουλάμε μόνο το «ήλιος – θάλασσα – σουβλάκι – μουσακάς» και δεν κάναμε οτιδήποτε προκειμένου να βάλουμε γερές οικονομικές βάσεις.
Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανεχθούμε όλη αυτή την ανθελληνική προπαγάνδα, κυρίως των Γερμανών. Μια προπαγάνδα η οποία έχει καθαρά οικονομικά κίνητρα. Δεν ενοχλεί τους Ευρωπαίους που καλοπερνάμε πνιγμένοι στα χρέη. Τους πειράζει που δεν έχουμε ακόμη χρεοκοπήσει ώστε να έλθουν αυτοί να στήσουν την «μπανανία» τους στην Ελλάδα. Θέλουν πάση θυσία να χυθεί αίμα και να έλθουν οι σωτήρες να μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Αυτό είναι απώλεια «εθνικής κυριαρχίας» κ. Παπανδρέου. Η απώλεια της περηφάνιας, κι όχι αν τα spreads θα είναι πάνω από 300.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου