Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Δεν ήταν η "Σέχτα" τελικά;

Τον αστυνομικό στα Ανω Πατήσια δολοφόνησε
ο «Επαναστατικός Αγώνας» και όχι η «Σέχτα Επαναστατών»,
υποστηρίζουν σε έκθεσή τους δύο αναλυτές

Την ευθύνη για τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα έχει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και όχι η «Σέχτα Επαναστατών» ή η «Αντάρτικη Σέχτα», υποστηρίζει η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor Global Intelligence, η οποία ειδικεύεται σε θέματα μυστικών υπηρεσιών και τρομοκρατίας.
Ισχυρίζεται ακόμα ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιούν συχνά άλλες ονομασίες για να μπερδεύουν αυτούς που τους κυνηγούν, υπονοώντας ότι αυτό πράττει και ο «Ε.Α.».
Η εταιρεία, που πιστεύει πως η Ελλάδα επιστρέφει στην εποχή της «κλασικής τρομοκρατίας», αναφέρει ότι οι πρακτικές του «Επαναστατικού Αγώνα» έχουν ομοιότητες με τη δράση της «17 Νοέμβρη» και σημειώνει πως το επίπεδο κινδύνου αυξάνεται πια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Πρέπει να επισημανθεί ότι και στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιέχεται παρόμοιος ισχυρισμός, ότι δηλαδή ο «Ε.Α.» αντικατέστησε τη «17Ν».
Οι αναφορές για την τρομοκρατία στη χώρα μας περιέχονται σε άρθρο του Μπέντζαμιν Γουέστ και του αντιπροέδρου της εταιρείας Stratfor, Φρεντ Μπάρτον, ο οποίος διετέλεσε υποδιευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Μπάρτον είχε επίσης αναλάβει εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης τις έρευνες για τη δολοφονία του Γιτσάκ Ράμπιν και για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Οι κ. Μπάρτον και Γουέστ τονίζουν πως καμία κυβέρνηση, άρα ούτε η ελληνική, δεν έχει τα μέσα να προστατέψει τους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.
Η αμερικανική εταιρεία δείχνει να θεωρεί τα μέλη του «Ε.Α.» άκρως επικίνδυνα. Αναφέρει ότι παλαιότερα απέφευγαν τα χτυπήματα που θα προκαλούσαν πολλά θύματα και προειδοποιούσαν για τα σημεία των επιθέσεων, ενώ τώρα δολοφονούν χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες.
«Η δολοφονία του Σάββα και άλλες πρόσφατες επιθέσεις», υποστηρίζουν οι συγγραφείς, «δείχνουν ότι η ομάδα (του «Ε.Α.») γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη και θρασύτατη. Η σύγκριση μεταξύ του «Ε.Α.» και της «17Ν» ξεπερνά την ιδεολογία».
Υπάρχουν αναλυτές στην αμερικανική κοινωνία των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι επιμένουν πως ο «Ε.Α.» είναι συνέχεια της «17Ν», η οποία, όπως λένε, δεν έχει εξαρθρωθεί πλήρως. Η «17Ν παραμένει και σήμερα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων τις οποίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ενεργές.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας προτείνουν προστατευτικές ενέργειες σε διπλωμάτες και επιχειρηματίες για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις του «Ε.Α.» και τους καλούν ειδικά να αποφεύγουν μοτοσικλετιστές που φορούν μαύρα κράνη!
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου