Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Οι Έλληνες Ανακάλυψαν πρώτοι την Αμερική;

Αδης και η Περσεφόνη έζησαν στις κεντρικές Ανδεις του Περού, σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ενρίκο Ματίεβιτς , ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αυστραλία.
Ο γεννημένος στην Ιταλία Ερνίκο Ματίεβιτς , ο οποίος σπούδασε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια του Περού και της Βραζιλίας ,δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πως οι έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική πολλά χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, για τον οποίο κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν επίσης Έλληνας.
Τις απόψεις του για την ανακάλυψη της Αμερικής από τους έλληνες τις διατυπώνει εμπεριστατωμένα ο Λατινοαμερικάνος καθηγητής στο βιβλίο του < ταξίδι στη μυθολογική κόλαση >, το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά από τον εκδοτικό οίκο < Εκάτη>.
Τις επαναλαμβάνει όμως και τώρα, στο πλαίσιο του ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Αυστραλία.
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο καθηγητής σημειώνει.
Στις κεντρικές Ανδεις του Περού, κοντά στο συνοικισμό του Τσαβίν ντε χουαντάρ, βρίσκονται τα υπολείμματα ενός φημισμένου μαντείου άνω των 3.000 ετών.
Αυτό το αρχαίο μαντείο αναγνωρίστηκε από εμένα σαν η κατοικία του Αδη και της Περσεφόνης, Τα φοβερά ανάκτορα των θεοτήτων του χθόνιου κόσμου.
Οι παραστάσεις του Τσαβιν συμπίπτουν στις μικρότερες λεπτομέρειες με τις οντότητες του Ταρταρου, οι οποίες περιγράφονται στη Θεογονία του Ησίοδου.
Ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι αρχαίοι Έλληνες έφθασαν στη νότιο Αμερική πολλούς αιώνες πριν από τον Κολόμβο και παρουσιάζει μια σειρά στοιχείων για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του αυτούς.
Καταλήγοντας, οι μύθοι που διηγούνται τα φανταστικά ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων στον κάτω κόσμο θα είχαν την καταγωγή τους στις διηγήσεις των θαλασσοπόρων του Αιγαίου, οι οποίοι κατέβηκαν στη Νότιο Αμερική ,αφού είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Συνεχίζοντας τη ναυσιπλοία μέσω του Αμαζονίου ποταμού θα είχαν φτάσει μέχρι τις Ανδεις του Περού, όπου βρίσκονται έως σήμερα άφθονα αρχαιολογικά κατάλοιπα που μπορούν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου