Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Στη Μ. Ανατολή η Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναχώρησε για την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, όπου τη θα λάβει μέρος τη Δευτέρα στην διάσκεψη των διεθνών δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο.

Η Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει από το Σαρμ ελ Σέικ ότι η αμερικανική βοήθεια θα ανέλθει σε περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ουάσινγκτον έχει κάνει σαφές ότι θέλει να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και δε θα επιτρέψει τα κεφάλαια να καταλήξουν στη Χαμάς.

"Θα ανακοινώσω την δέσμευσή μας για την παροχή ενός σημαντικού πακέτου βοήθειας, αλλά θα ξοδευτεί μόνο εάν κρίνουμε ότι οι στόχοι μας μπορούν να προωθηθούν κι όχι να υπονομευτούν", είπε η Κλίντον στην Φωνή της Αμερικής.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάντως σημειώνουν ότι ανεξαρτήτως του πόση βοήθεια θα προσφερθεί στη Γάζα οι δεσμεύσεις αυτές δε θα έχουν κανένα αντίκρισμα εάν το Ισραήλ εξακολουθήσει να κρατά την περιοχή αποκλεισμένη.

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου