Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Το διαβάσαμε και αυτό!

"Λέγεται Αλέξης Ηρακλειδης και είναι Έλληνας Πανεπιστημιακός! Ο άνθρωπος που πληρώνεται από την ελληνική Πολιτεία για να διδάσκει τα παιδιά μας -Διεθνείς Σχέσεις και Ανάλυση Συγκρούσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο- επέλεξε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ισχυριστεί ότι «το 1919 οι Ελληνες έκαναν μεγάλα έκτροπα, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Ελληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά ... ...και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή». Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατέληξε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας»: «Ντρέπεσαι που είσαι Ελληνας»

Άμεση ήταν η απάντηση από τον

ΕΥΘΥΜΙΟ ΑΡΖΟΓΛΟΥ (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων)
«Ο καθηγητής πανεπιστημίου που σπουδάζει τα παιδιά μας και μίλησε για εθνοκάθαρση είναι πληρωμένο σκουλήκι. Τον εχθρό τον αντιμετωπίζεις κρατώντας τις απαραίτητες
επιφυλάξεις. Πώς όμως να φυλαχτείς από τον αδελφό σου, τον πατριώτη σου, τον συμπολίτη σου με τον οποίο αγωνίζεσαι από κοινού, αλλά τελικά γίνεται φίδι στον κόρφο
μας; Ολοι αυτοί πληρώνονται από διάφορα κέντρα»

Σχόλιο paideia-gr: Αφού ντρέπεται που είναι Έλληνας, γιατί δεν πάει σε άλλη χώρα (στα ΣΚΟΠΙΑ π.χ. ή στην Τουρκία) να γίνει καθηγητής και πρέπει να τον πληρώνουμε εμείς για να τα λέει αυτά;
Από την άλλη αν δεν τα έλεγε αυτά δεν θα γινόταν ποτέ καθηγητής στην Πάντειο....
Αναρτήθηκε από paideia-gr
.................................................
"Η εθνική ιστορία όλως ανεξαιρέτως των εθνών και εθνικών-κρατών, αιωρείται μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, πραγματικότητας και μυθοπλασίας. "
Οι Οθωμανοί Τούρκοι έφτιαξαν ένα δίκαιο, ισχυρό και πολιτισμένο κράτος και σιγά κατέκτησαν όλη την περιοχή, χωρίς βίαιους εξισλαμισμούς, αν και αρκετοί έγιναν μουσουλμάνοι με τη θέληση τους, ιδρύοντας μία λαμπρή αυτοκρατορία (την Οθωμανική), στην οποία δέσποζε η δικαιοσύνη, η χρηστή διακυβέρνηση, η ανεκτικότητα, η ποίηση, η αρχιτεκτονική…και το κράτος αυτό ήταν, στη χρυσή του εποχή, η πιο ισχυρή στρατιωτικά χώρα στο κόσμο...
............................................

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


Έχουμε γράψει πολλές φορές για τον καλοσχεδιασμένο πόλεμο που έχουν ανοίξει εναντίον των πολιτισμών και της ιστορίας οι δυνάμεις της "Νέας τάξης" που είναι η "εμπροσθοφυλακή¨ του παγκόσμιου δικτύου της "Νέας εποχής".
Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι νεοεποχίτες σχολιαστές ,δημοσιογράφοι ,θεολόγοι ,πανεπιστημικοί κ.α ,κρατούσαν στοιχειωδώς τα προσχήματα αρκούμενοι στην καλλιέργεια και διαμόρφωση της κοινής γνώμης με την γνωστή και διεθνώς όμοια αποδομητική τους ρητορική.
Οι ακριβοπληρωμένοι και αποδεδειγμένα επιχορηγούμενοι απο παγκόσμιους οργανισμούς και διαπλεκόμενες με τον soros και την CIA Μ.Κ.Ε (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η IEF , το CDRC κ.α),χρόνια τώρα προετοίμαζαν το έδαφος ώστε η κοινή γνώμη να αποκτήσει μια "παγκόσμια συνείδηση" αρκούντως συγκεχυμένη για την πατρίδα,την ιστορία,τον πολιτισμό,την θρησκεία,τις σχέσεις των δύο φίλων κλπ.
Οι "κόποι" και τα χρήματά τους εν πολλοίς έπιασαν τόπο έτσι ώστε σήμερα όποιος καταγγέλλει την αντιστροφή της αλήθειας ή την παραχάραξη της ιστορίας (Μακεδονικό,Ρεπούση κλπ) να θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση "εθνικιστής" παλιομοδίτης ή γραφικός.
Όσον αφορά για τις σαχλαμάρες του Ηρακλείδη, αυτό που λέω είναι ότι ποτέ δεν υπήρξα εραστής του "αλάθητου του πάπα" και φυσικά δεν θεωρώ ότι η ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή (έτσι όπως αυτή αποκτάται ή ορθότερα "δίδεται" σήμερα) του δίνει την αξία της αυθεντίας ή της "ex officio" πηγής της αλήθειας.
Για τις ...σπουδαίες νεοεποχίτικες παρα-ιστορικές απόψεις που εξέφρασε ο εν λόγω καθηγητής απλώς διαλέγω ένα πολύ μικρό απόσπασμα απο το βιβλίο του Γκάιλς Χάμιλτον "Χαμένος παράδεισος- Σμύρνη 1922" το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη έρευνα για την καταστροφή της Σμύρνης με μαρτυρίες Τούρκων,Ελλήνων,Αγγλων,Γάλλων,Αμερικανών και ντοκουμέντα απο διάφορες πηγές.
Μία απλή ανάγνωση αυτού του βιβλίου βεβαιώνει τον αναγνώστη ότι ο συγγραφέας δεν είναι καθόλου φιλέλληνας ή ότι έστω ότι μεροληπτεί υπερ του ενός ή του άλλου.
Διαβάστε το κύριε καθηγητά μπορεί και να σας βοηθήσει στην πατριωτική "δυσπεψία" απο την οποία όπως φαίνεται πάσχετε.

...Ο Τσάρλς Χάους ήταν απο αυτούς που είχαν συμμετάσχει στην εκκένωση της πόλης,δεν θα ξεχνούσε ποτέ τις σκηνές στις οποίες έγινε μάρτυρας."Γυναίκες που καλούσαν ουρλιάζοντας τα αναίσθητα μωρά τους,που δεν μπορούσαν πια να τις ακούσουν.Παιδιά σε τρυφερή ηλικία που φώναζαν απελπισμένα τους γονείς τους...κάπου κάπου ,ένας ιππέας που έκανε κέφι ένα μικρό κορίτσι δεκαπέντε ή δεκάξι χρονών,το τραβούσε παράμερα και ένα φρικτό ουρλιαχτό πρόδιδε τη συνέχεια...ο ταγματάρχης Άρθουρ Μάξγουελ,είδε Τούρκους στρατιώτες να χύνουν κουβάδες με κάποιο υγρό πάνω στους πρόσφυγες.Φαντάστηκε ότι προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες ,ως τη στιγμή που είδε ένα πέπλο φωτιάς να φουντώνει σε εκείνο ακριβώς το σημείο της προκυμαίας."Θεέ μου" ,φώναξε στους συναδέλφους του "καίνε ζωντανούς τους πρόσφυγες!"

Οι New York Τimes έγραφαν τότε:
"Από την 11η νυκτερινή της Κυριακής 28ης Αυγούστου (σημ.: 1922, παλαιό ημερολόγιο) και ύστερα κανένα ελληνικό και αρμενικό σπίτι δεν έμεινε άθικτο, θύρες έσπαζαν, παράθυρα παρεβιάζοντο, γυναίκες ατιμάζονταν, άνδρες και παιδιά λογχίζονταν, αποκεφαλίζονταν, στραγγαλίζονταν, ως κουρέλια ξεσχίζονταν. Τούρκοι αξιωματικοί κατευθύνουν το πλιάτσικο των στρατιωτών. Συναντήσαμε πολλούς να μεταφέρουν κλοπιμαία με κάθε μέσο. Οι σφαγές παίρνουν διαστάσεις. Τα πτώματα άλλοτε ακέφαλα και άλλοτε ακρωτηριασμένα παραμένουν άταφα και αναδίδουν φοβερή δυσοσμία".
NEW YORK TIMES, 18-9-1922
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
...............................

http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/03/blog-post_30.html

1 σχόλιο:

  1. Ο Ηρακλειδης ένα μεροκάματο βγάζει. Εντάξει ρε Ηρακλειδη θα την πάρεις τη Θέση επισκέπτη καθηγητή. Σταμάτα να μας πουλάς επιστημοσύνη μς ξένα κόλλυβα και επιστημονικό τσαμπουκά με τις πλάτες καλυμμένες από το παρακράτος των κουκουλοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή