Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Μας άλλαξαν τα ΦΩΤΑ! οι ένοχοι δίνουν μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης!

Έλεος, φτάνει το δούλεμα με την ώρα της Γης!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα πλαίσια οποιασδήποτε λογικής! και οποιασδήποτε οικολογικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας! Εδώ έφεραν τα πάνω κάτω!

Από πότε σύσσωμες οι κυβερνήσεις με τα Υπουργεία τους συνυπογράφουν κινήσεις πολιτών? (θεωρητικά μόνο βέβαια, γιατί αν και δεν τελείωσε η παράθεση στοιχείων περί WWF, είδαμε περί ποιου κύκλου πρόκειται... δεν θα μας ρίξουν τώρα κι άλλη στάχτη στα μάτια...)
Από πότε ενδιαφέρονται αληθινά για το περιβάλλον?

Λίγες μέρες πριν γιατί δεν έστειλε το Υπουργείο Παιδείας κάλεσμα στα σχολεία να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες στις κινητοποιήσεις για το "περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό"? ενώ τώρα δημιουργεί πελατειακές σχέσεις με την WWF? και τη διαφημίζει?
Με ποιο δικαίωμα διδάσκει στο παιδί μου, πως εμείς είμαστε "ένοχοι" για τις επιλογές ΤΟΥΣ?

Η ΔΕΗ που επενδύει σε λιθάνθρακα, με ποιο σκεπτικό συμμετέχει στην "ώρα της Γης"?
Η επίσημη ενεργειακή πολιτική τους, που προωθεί ως "πράσινη" την πυρηνική ενέργεια, πως συμβαδίζει με την ξαφνική ευαισθησία τους? και τι μήνυμα θέλουν να στείλει με τη συμμετοχή των Υπουργείων τους?
Όταν καίγονταν τα δάση μας που ήταν όλοι αυτοί?
Όταν όλα τα ποτάμια, οι λίμνες και οι θάλασσες μας υποφέρουν από τα απόβλητα των βιομηχανιών, που κρύβονται?
Όταν οι "προστατευόμενες περιοχές" έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτες χωματερές που κοιτάζουν?
Αυτοί που μας αφήνουν αδιάφορα να πίνουμε μολυσμένο νερό, να αναπνέουμε τον πιο μολυσμένο αέρα της Ευρώπης και να τρώμε τροφές που καλλιεργούνται σε μολυσμένα εδάφη μπαίνουν "μπροστάρηδες στον αγώνα" της WWF και μας καλούν να κλείσουμε το Φως?
Από πότε "ένοχοι" και θύτες νουθετούν τα θύματα των τεχνολογικών επιλογών και της περιβαλλοντικής τους αδιαφορίας? Αυτοί που δεν τηρούν καμία νομοθεσία και δεν επιβάλλον ποινές απέναντι στις βιομηχανίες και τους κολοσσούς που μολύνουν το περιβάλλον, έρχονται να μας συμβουλέψουν για να στρατευθούμε στον "δίκαιο αγώνα"?
Αυτοί που με κάθε τρόπο καθιστούν απαγορευτική για τον απλό πολίτη, -με κόστος και γραφειοκρατεία- την εφαρμογή φωτοβολταϊκών και άλλων ΑΠΕ, μιλούν για περιβαλλοντική ευαισθησία?

Με μια ώρα (60 λεπτά κατά τη WWF) στο σκοτάδι παίρνουν το βάπτισμα των "ευαίσθητων οικολόγων" και τις υπόλοιπες 8,759 ώρες του έτους? (τα υπόλοιπα 525.540 λεπτά )? Εγκληματική Αδιαφορία?

Aν όλοι τούτοι είναι τα έξυπνα μυαλά, τα think tanks, που σκέφτονται το καλό μου και το καλό του Περιβάλλοντος, ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Όταν οι μολυντές (π.χ. ΔΕΗ) εμφανίζονται ως "οικολόγοι" και οι ίδιοι οι βιομήχανοι (με τις Λέσχες τους) ίδρυσαν τη WWF- θα τα δείτε και στην πορεία στο Τοξότης, αν δεν ψάξατε μόνοι σας ήδη-, εγώ περισσεύω στις δράσεις που μου πουλάνε ως "οικολογικές"...

Όταν η ευγονική και οι γενοκτονίες μετονομάζονται σε "οικολογία" για να προστατευτούμε τάχα από την "κλιματολογική απειλή", δεν μπορώ να στηρίζω ελαφρά τη καρδία τέτοια πανηγύρια.

Αν αυτοί είναι οι "ευαίσθητοι", ας είμαι εγώ η αναίσθητη που δεν θα συμμετέχει στο τσίρκο τους.

Αυτά τα think tanks έχουν ήδη προσχεδιασμένες τις "λύσεις" και μας τις σερβίρουν με τρόπο. Μια ματιά π.χ. στην επίσημη σελίδα του Club of Rome, θα μας πείσει ποιοί σκέφτονται, ποιοί σχεδιάζουν και αποφασίζουν για τις όποιες οικονομικο-πολιτικές ατζέντες (γιατί το κλίμα σε αυτή την ατζέντα εντάσσεται, όχι στο περιβάλλον πλέον...) αντί για τις επίσημες κυβέρνησεις... ή τις επιστήμες. ) Σλόγκαν της εν λόγω Λέσης:
"Understunding the challenges behind climate change".



"Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και το κλίμα έχουν κοινή αιτία...

... και οι ηγέτες μας δεν μπορούν να ξανασυναρμολογίσουν επιτυχώς τον καπιταλισμό, χωρίς την ίδια στιγμή να διορθώσουν το περιβάλλον."
(Βέβαια, έτσι λένε θα δώσουμε ώθηση στον καπιταλισμό βαφτίζοντας προϊόντα και εταιρίες "πράσινες" -αλά greenwashing- και θα σώσουμε το περιβάλλον με εμπόριο ρύπων! Αλλά δεν λένε πως θα γίνει, όπως πάντα εις βάρος των λαών... και εις βάρος του πλανήτη)


Δεν θα αποφασίσουμε εμείς και οι εκλεγμένοι ηγέτες μας. Αυτοί θα αποφασίσουν...
Αυτοί οι βιομήχανοι, οι πετρελαιάδες και οι λομπίστες της πυρηνικής ενέργειας, που δεν έκαναν τίποτε μέχρι τώρα για να μην μολύνουν, αυτοί που καταληστεύουν τις πρώτες ύλες του πλανήτη και κρατούν στην αφάνεια τις εναλλακτικές καθαρές τεχνολογίες, αυτοί που θυσιάζουν την υγεία μας στο βωμό του κέρδους, αυτοί θα σώσουν το κλίμα και τον πλανήτη!?!


Κάνανε την οικολογική ευαισθησία όμηρο τους για να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα και να πληρώσουμε αδρά τις καθυστερήσεις σε τεχνολογίες και μέτρα που θα μπορούσαμε να έχουμε εδώ και 40 χρόνια για να ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ!

Και προ πάντων με τους σχεδιασμούς τους φρόντισαν να βάλουν την παιδεία στο δικό τους καλούπι, για να μάθει η "κοινή γνώμη να θεωρεί νοητά τα αδιανόητα", όπως έλεγε ο Χάξλεϊ, ως πρόεδρος της UNESCO. Να που σήμερα τον επιβεβαιώνει το δικό μας Υπουργείο παιδείας με το σλόγκαν "Επειδή τα πάντα είναι θέμα παιδείας" και το κάλεσμα που απέστειλε σε όλα τα σχολειά της 1οβάθμειας και 2οβάθμειας εκπαίδευσης, για να συμμετέχουν στην "ώρα της Γης"!

Λυπάμαι πολύ αν κάποιοι ακόμη παρασύρονται από το ρεύμα που επί δεκαετίες δημιούργησαν θάβοντας τα αίσχη τους...

***********************************************

ΔΕΝ υποστηρίζω την "οικολογική απάτη" -ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΟΧΙ στις ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που το καπηλεύονται

Γιατί δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά σε ύποπτες οικονομικές και πολιτικές "ατζέντες". Γιατί δεν τους ενδιαφέρει η Γη και οι κάτοικοι της, αλλά το χρήμα. Γιατί είναι ενάντια στη λογική και τη συνείδηση μου!

*******************************

Θα είμαι όμως πάντα κοντά και θα συμμετέχω σε κάθε ΑΛΗΘΙΝΗ δράση που θα ξεκινάει από εμάς τους ίδιους και όχι επειδή το διαφήμησαν κάποιοι "ξένοι" και μας είπαν τάχα πως είναι "για καλό".

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/03/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου