Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

"Σε ύφεση η Ελλάδα το 2009" λέει τώρα το ΔΝΤ,

η προηγούμενη πρόβλεψη μιλούσε για ανάπτυξη +0,5%.

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης προβλέπει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές που θα ανακοινώσει τον Απρίλιο.
Μόλις τον περασμένο μήνα, ο διεθνής οργανισμός είχε περιορίσει τις προβλέψεις του για το 2009 στο 0,5%, ωστόσο έκτοτε έχει μειώσει σε αρνητικό πρόσημο τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη και η ελληνική οικονομία αναμένεται να ακολουθήσει. Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ κ. Μιράντα Ξαφά, κάθε πρόβλεψη για το ελληνικό ΑΕΠ είναι... «εξαιρετικά δύσκολη». Οπως δηλώνει σε διεθνή ΜΜΕ η κ. Ξαφά, είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα μας θα υποστεί μία «σοβαρή ύφεση» και υπογραμμίζει ότι «η δυνατότητα της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το αν η χώρα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να ανακάμψει η ανταγωνιστικότητα και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα στο Δημόσιο».
Σε αναθεώρηση επί τα χείρω των εκτιμήσεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομιας αναμένεται να προχωρήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εαρινές προβλέψεις της.
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Αθήνα στελέχη του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch για ένα κρίσιμο τεστ της ελληνικής οικονομίας.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/03/2009_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου