Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κατερρίφθη Boeing της Malaysian Airlines στην ανατολική Ουκρανία

Αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία κατερρίφθη ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το πρακτορείο ΙντερφάξΈνας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ. Σύμφωνα με τον σύμβουλο, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους τηςMalaysia Airlines είναι νεκροί.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. «Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους» ανέφερε μια πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.
Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή. Ένα μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.
Το Μπόινγκ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ και μετέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 295 επιβάτες.
Ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Interfax-Ukraine ότι νεκροί είναι 280 επιβάτες και 15 άτομα πλήρωμα.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη ενώ βρισκόταν σε ύψος 10 χιλιομέτρων πάνω από την περιοχή Σνίτσνε του Ντονέτσκ, περίπου πέντε λεπτά πριν εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο.
Ρωσική πηγή επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το αεροπλάνο δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο την ώρα που αναμενόταν και ότι συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.

Η Malaisian Airlines έγραψε στο Twitter ότι έχει χάσει επαφή με την πτήση ΜΗ17 από Άμστερνταμ και ότι η τελευταία γνωστή θέση του ήταν πάνω από την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου