Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ουγκάντα: Πάνω από 40 νεκροί σε συγκρούσεις

Ουγκάντα: Πάνω από 40 νεκροί σε συγκρούσεις

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μερικές ώρες αφότου ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ένα πρόσωπο, ύποπτο για συμμετοχή σε επίθεση που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι σε εκκλησία στη μεθόριο πριν από δύο εβδομάδες

Στρατιωτικές δυνάμεις της Ουγκάντα σκότωσαν 41 ενόπλους σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στη δυτική χώρα, κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

«Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σε στρατώνα μας στο Μπουντιμπούγκιο και τους απωθήσαμε, σκοτώνοντας 41 μεταξύ αυτών. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Πάντι Ανκούντα.

«Οι δράστες της επίθεσης πήραν εννέα πυροβόλα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να αναφέρει αν στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές που σημειώθηκαν χθες.

Ωστόσο, ο τοπικός Τύπος κάνει λόγο για τέσσερις θανάτους, ενός στρατιώτη και τριών παιδιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φρεντ Ενάνγκα δήλωσε πλευρά του ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε στην περιοχή Κασέσε χθες, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μερικές ώρες αφότου ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ένα πρόσωπο, ύποπτο για συμμετοχή σε επίθεση που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι σε εκκλησία στη μεθόριο πριν από δύο εβδομάδες. Κατά την επίθεση αυτή μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι της τοποθετήθηκε μέσα στην εκκλησία. 

Ο στρατός, όπως η αστυνομία, διέψευσαν ότι οι επιθέσεις αυτές συνδέονται με οποιαδήποτε ομάδα ανταρτών, κατηγορώντας τις τοπικές φυλές και κάνοντας λόγο για ενδοκοινοτικές εντάσεις.

http://www.protothema.gr/world/article/393105/ougada-pano-apo-40-nekroi-se-sugrouseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου