Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αυτά είναι τα πέντε σενάρια για την εξαφάνιση της πτήσης AH5017

Τι πραγματικά συνέβη στην πτήση AH5017 από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική

Ως πιο πιθανή εκδοχή για την εξαφάνιση του αεροσκάφους είναι οι κακές καιρικές συνθήκες, ενώ ως πιθανό σενάριο είναι και η αεροπειρατεία

Τη στιγμή που διαδραματίζεται ένα θρίλερ, σχετικά με το αν εντοπίστηκαν ή όχι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, πέντε είναι τα πιθανότερα σενάρια στα οποία στρέφονται οι υποψίες για την εξαφάνισή του τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τα αίτια του νέου αεροπορικού μυστηρίου παραμένουν αναπάντητα για το αεροσκάφος της εταιρείας Air Algerie, που εκτελούσε την πτήση AH5017 από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική, με τα μαύρα κουτιά -αν εντοπιστούν- να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Μέχρι τότε, το δίκτυο Sky News δίνει στη δημοσιότητα πέντε σενάρια που θεωρεί επικρατέστερα:

Το αεροσκάφος δεν είχε αρκετά καύσιμα, όπως ανέφεραν κάποια αλγερινά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, μία τέτοια εκδοχή φαίνεται να μην ευσταθεί, καθώς είναι σχεδόν απίθανο μόλις 50 λεπτά από την απογείωσή του, το αεροσκάφος να μην είχε αρκετή ποσότητα καυσίμων για μία πτήση, η οποία υπολογίζεται στις τέσσερις ώρες.

Ως δεύτερο σενάριο, το βρετανικό δίκτυο αναδεικνύει την κατάρριψη του αεροσκάφους από αντάρτες, ενώ προσθέτει ότι μετά την εξαφάνιση η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση, απαγορεύοντας στα αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την περιοχή και στον εναέριο χώρο του Μάλι κάνοντας λόγο για λόγους ασφαλείας.

Το τρίτο σενάριο είναι η αεροπειρατεία, καθώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρία Air Algerie πέφτει θύμα αεροπειρατών, αλλά σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο έχουν υπάρξει τουλάχιστον έξι.

Ως πιο πιθανή εκδοχή για την εξαφάνιση του αεροσκάφους είναι οι κακές καιρικές συνθήκες, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πύργος ελέγχου ζήτησε από τον κυβερνήτη «να αλλάξει πορεία πάνω από τα αλγερινά σύνορα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και για να αποφύγει ένα άλλο αεροσκάφος». Όπως τονίζει ο συντάκτης «υποθέτω ότι δεν προσέκρουσε με άλλο αεροσκάφος, διαφορετικά θα είχαμε αναφορές και για δεύτερο αεροπλάνο που αγνοείται», επομένως το σενάριο της κακοκαιρίας δείχνει να είναι αρκετά πιθανό.

Το τελευταίο σενάριο αναφέρεται στις πληροφορίες για συντριβή στο Νίγηρα, επομένως αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το πλήρωμα αποφάσισε να αλλάξει πορεία προς τα ανατολικά, χωρίς ωστόσο το δίκτυο να αναφέρει τους πιθανούς λόγους για την αλλαγή αυτή.

http://www.protothema.gr/world/article/397716/auta-einai-ta-pede-senaria-gia-tin-exafanisi-tis-ptisis-ah5017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου