Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Α. Μπαραντάι: Σχεδιασμένη ουκρανική προβοκάτσια

Α. Μπαραντάι: Σχεδιασμένη ουκρανική προβοκάτσια

Για σχεδιασμένη προβοκάτσια κάνει λόγο ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντερ Μπαραντάι -  Ζήτησε διεθνή έρευνα και εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν πριν από λίγο οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Συζήτησαν την κρίση στην Ουκρανία υπό το φως και της πτώσης του επιβατικού αεροσκάφους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται ότι ο Ρώσος ηγέτης επανέλαβε τη θέση της Μόσχας για την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία.
Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε ήδη και τα συλλυπητήρια τους προς τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας. Διεθνή έρευνα και εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους ζήτησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της εξεγερμένης περιφέρειας του Ντονιέτσκ. 
«Έχουν βρεθεί τα μαύρα κουτιά από αυτόπτες μάρτυρες και ζητούμε τη συγκρότηση διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφής», δήλωσε ο Α.Μπαραντάι.
«Οι πολιτοφύλακες της Δημοκρατίας μας έχουν εντοπίσει και καταγράφουν τα σημεία πτώσης των συντριμμιών σε μεγάλη ακτίνα», ανακοίνωσε ο κ. Μπαραντάι.
Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας το στίγμα στο ραντάρ τη στιγμή της εξαφάνισης του αεροπλάνου ήταν στα 10.600 μέτρα και αυτό κατέπεσε σε απόσταση 50-60 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα, περίπου 5 λεπτά πριν αυτό εισέλθει στο ρωσικό εναέριο χώρο.
Ο Αντρέι Πούργκιν, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, δήλωσε πριν από λίγο στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία-24 ότι οι ουκρανικές Αρχές «είχαν πριν από 3-4 ημέρες κηρύξει ως απαγορευμένη ζώνη εναέριας κυκλοφορίας την περιοχή μας, αφήνοντας μόνο ένα μικρό διάδρομο για τα επιβατικά αεροσκάφη, όμως διαρκώς μιλούσαν για παραβιάσεις των ουκρανικών συνόρων από την πλευρά της Ρωσίας, καταγράφοντας συνεχώς ρωσικά κατασκοπικά και μαχητικά αεροπλάνα, που υποτίθεται ότι εισέρχονταν στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Δεν αμφιβάλλω ότι κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος οι αντιαεροπορικές δυνάμεις του Κιέβου, που είχε μεταφέρει στην περιοχή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα Μπουκ και Σ-300, τα οποία και μόνο είναι σε θέση να χτυπήσουν αεροπλάνο σε τέτοιο ύψος.
Τα δικά μας φορητά αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να χτυπούν μόνο σε ύψος 3-4 χιλιάδων μέτρων και αυτό κάναμε κατά τη στιγμή ειδικά της προσγείωσης και της απογείωσης των ουκρανικών αεροσκαφών. Το ζήτημα είναι απλώς να διευκρινιστεί με ποιο ακριβώς σύστημα χτυπήθηκε το αεροσκάφος»
Ρώσοι ειδικοί ανέφεραν στο πρακτορείο «Ιντερφάξ» ότι μια συστοιχία αντιαεροπορικών συστημάτων Μπουκ είχε ήδη τεθεί σε λειτουργία από την ουκρανική αεράμυνα στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, ενώ μια δεύτερη μεταφερόταν από την περιοχή του Χαρκόβου.
Κατά τον Ντμίτρι Καράς, ειδικό αεροναυτικής, η κατάρριψη του αεροσκάφους πιθανότατα έγινε σε απόσταση 20-30 χιλιομέτρων από το σημείο όπου κατέπεσαν τελικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους. «Δυστυχώς η κατάσταση του ουκρανικού στρατού είναι θλιβερή», είπε ο αναλυτής, κλίνοντας και αυτός στην εκδοχή ότι εάν το αεροπλάνο όντως κατερρίφθη, αυτό έγινε πιθανότατα από την ουκρανική αεράμυνα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/473576/a-mparantai-shediasmeni-oykraniki-provokatsia#ixzz37kngasjG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου