Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γάζα: Ξεπερνούν τους 220 οι νεκροί - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Γάζα: Ξεπερνούν τους 220 οι νεκροί - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Το απόγευμα της Τετάρτης τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από έναν βομβαρδισμό που κατέστρεψε μια καμπάνα

Είκοσι τρεις Παλαιστίνοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη, κατά την ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών.

Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.

Το απόγευμα της Τετάρτης τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από έναν βομβαρδισμό που κατέστρεψε μια καμπάνα η οποία βρισκόταν στην παραλία όπου έπαιζε μια ομάδα παιδιών, 200 μέτρα από το ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει δημοσιογράφοι.

Νωρίτερα ένας ισραηλινός πύραυλος έπληξε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια στο Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων ένα αγόρι 10 ετών και μια γυναίκα 65 ετών, ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.

Λίγο νωρίτερα ένα μέλος της ίδιας οικογένειας, ένας άνδρας 33 ετών, είχε σκοτωθεί μαζί με έναν άλλον άνδρα όταν ένα ισραηλινό άρμα μάχης που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων άνοιξε πυρ εναντίον του Χαν Γιούνες.

Ακόμη δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας σήμερα.

Σημειώνεται ότι από την 8η Ιουλίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς έχουν ρίξει περισσότερες από 1.200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, από τις οποίες χθες Τρίτη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει διεξαγάγει 1.500 επιδρομές εναντίον της Γάζας.

http://www.protothema.gr/world/article/395912/gaza-xepernoun-tous-220-oi-nekroi-polla-paidia-anamesa-sta-thumata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου