Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ ΓΥΡΙΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

Ακριβώς 90 χρόνια πίσω γύρισε η Ιστορία , αφού το Ισλαμικό Χαλιφάτο καταργήθηκε μόλις το 1924 . Ο Πρόεδρος Άσσαντ για μια ακόμη φορά δικαιώνεται όταν από την αρχή του πολέμου σε συνέντευξή του στο αγγλόφωνο RT είχε σκωπτικά σχολιάσει ότι ο “Ερντογάν θέλει να μας ξαναφέρει στην εποχή του Χαλιφάτου”.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ισλαμιστής της Ράκκα εγκωμιάζει το χαλιφάτο
Ισλαμιστής της Ράκκα εγκωμιάζει το χαλιφάτο

Τελικά την 1η ημέρα του Ραμαζανιού του 2014 επέλεξε σημειολογικά  το Κορανικό Συμβούλιο της ISIS (διεθνές ακρωνύμιο για το Islamic State of Iraq and al Sham) για να επαναφέρει την ανθρωπότητα στην εποχή των χαλιφάτων και να διορίσει τον Abu Bakr al-Baghdadi σαν τον 1ο Χαλίφη του Ισλάμ στον 21 ο αιώνα. Η αλλαγή του ονόματος σε IS (Islamic State) προιδεάζει ότι η εξουσία του δεν θα περιοριστεί στις δυο χώρες
Ιράκ και Συρίας.

10500487_10202158102455173_3276815498482219769_n
Τα νέα αποκτήματα των αμερικανικών πυραύλων των τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους που παρέλασαν στη Ράκκα

Το λιβανέζικο ειδησεογραφικό As Safir με αποκλειστικό δημοσίευμά του από τις 03/06/14, είχε προαναγγείλει ότι η τρομοκρατική οργάνωση ήταν έτοιμη να κηρύξει το Ισλαμικό Χαλιφάτο και ότι απλά περίμενε κάποιες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται για πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από μέλη της οργάνωσης πιθανότατα στο Λίβανο όπου σύμφωνα με το κανάλι LBC το Ισλαμικό Κράτος διόρισε και τον τοπικό πρίγπηπα Abdel Salam al-Ordoni ο οποίος και έδινε τις εντολές στον Al-Monther Hassan (κάτοχο σουηδικής υπηκοότητας) για τα τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Βηρυτό (now media).

H αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο Duroy Βηρυττός
H αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο Duroy Βηρυττός

O “εκπρόσωπος Tύπου” του ισλαμικού χαλιφάτου Abu Mohammed Adnani που εξέδωσε και το ηχητικό μήνυμα της διακήρυξης του IS υπογράμμισε ότι “οι απανταχού μουσουλμάνοι σε όλη τη γη οφείλουν πίστη στον Χαλίφη . Πρόσθεσε ότι “το νεοιδρυθέν χαλιφάτο διαθέτει πλέον όλες τις δομές ενός νόμιμου ισλαμικού κράτους όπως τα ισλαμικά δικαστήρια, η επιβολή ζίζια, η εκτέλεση των προβλεπόμενων κυρώσεων κτλ”.(al monitor)
Τόνισε με νόημα ότι “η διακήρυξη του χαλιφάτου δεν αναιρεί τη νομιμότητα  των υπολοίπων ισλαμικών εμιράτων “, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την ανάμειξη των σαουδικών ισλαμικών κρατών του Κόλπου.

Από την συνάντηση του Κέρρυ με τον εγκληματία Τζάρμπα αρχηγό της συριακής αντιπολίτευσης στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στις 28/06/14
Από την συνάντηση του Κέρρυ με τον ευνούμενο της Σαουδικής Αραβίας, έμπορο ναρκωτικών και λευκής σαρκός, Τζάρμπα αρχηγό της δήθεν μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης. Τζέντα  Σαουδικής Αραβίας , 28/06/14, παραμονή της ίδρυσης του Χαλιφάτου

Το “Ισλαμικό Κράτος” χάρις στην ανοχή αλλά και υποστήριξη της Παγκόσμιας Κοινότητας στην ψευδεπίγραφη “ένοπλη συριακή  αντιπολίτευση”, απέκτησε την εμπειρία της διακυβέρνησης  στις περιοχές που ελέγχει  στη μαρτυρική Συρία: “στρατιωτικό συμβούλιο” για την κατανομή όπλων, λαφύρων και χρημάτων,  “πολιτικό συμβούλιο” για τη διαχείρηση του  ισλαμικού δημοσίου βίου .

Αμερικανικά τεθωρακισμένα  οδηγούνται περήφανα απο τους ισλαιστές τρομοκράτες στη Ράκκα
Αμερικανικά τεθωρακισμένα οδηγούνται περήφανα απο τους ισλαιστές τρομοκράτες στη Ράκκα

Δείτε το βίντεο από την 1η ημέρα του Χαλιφάτου στη Ράκκα (9/06/14):


Στη Μοσούλη εφαρμόζει τους ίδιους σκοταδιστικούς κανόνες ζωής, σαριακής δικαιοσύνης και μεθόδων τρομοκράτησης του πληθυσμού με τη Ράκκα της Συρίας:
Kαπνός,  αλκοόλ ,  ουσίες και κλοπές τιμωρούνται με ακρωτηριασμούς. Δημόσια εκτέλεση στους αποστάτες. Η “προσευχή” πέντε φορές την ημέρα είναι υποχρεωτική και παύεται κάθε δραστηριότητα στην πόλη. Ανάρτηση της  μαύρης σημαίας της IS στους δημόσιους χώρους. Υποχρεωτική η niqab για τις γυναίκες (μαύρο μανδύα που αφήνει σε κοινή θέα μόνο τα μάτια). Στρατόπεδα  υποχρεωτικής εκπαίδευσης των κατοίκων (ακόμη και ανηλίκων).  Καταστροφή κάθε “αιρετικού” μνημείου. Ίδρυση ισλαμιστικής αστυνομίας που ελέγχει την αυστηρή τήρηση και σεβασμό των κανόνων.  Ίδρυση κορανικών σχολείων αρρένων και θηλέων με υποχρεωτική φοίτηση για ενηλίκους που δεν έχουν μουσουλμανική κατάρτιση. “Θεολογικά ινστιτούτα” από τα οποία θα αποφοιτούν οι “νέοι” ιμάμηδες και ιεροκήρυκες.

Γυναίκες στη Ράκκα με την υποχρεωτική αμφίεση που προβάλλουν ακόμα και σε αφίσες σε όλην την  πόλη
Γυναίκες στη Ράκκα με την υποχρεωτική αμφίεση που προβάλλουν ακόμα και σε αφίσες σε όλην την πόλη

H Le Monde επισημαίνει ότι “από το 2012 που ξεκίνησαν την εκστρατεία τους για τον έλεγχο της Συρίας η χρηματοδότηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης επέτρεπε την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων της. Τα κράτη του Κόλπου και ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ εξ αρχής καταγγέλθηκαν για την συνεχή τροφοδότηση των ταμείων της. Οι διεθνείς σχολιαστές εμμένουν στη θέση ότι οι γενναίες χρηματοδοτήσεις επίσημα γίνονται με εμβάσματα ιδιωτών χορηγών που η Σαουδική Αραβία επιτρέπει. Αυτό συνιστά μια οικονομία του πολέμου που τον αναζωογονεί,μια πραγματική πολεμική μηχανή”.
10517500_531150270344612_1109919457003033836_n
Ο αναλυτής  Brown Moses που επικαλείται η Washington Post, εκτιμά ότι 60 000 μαχητές λαμβάνουν ως μηνιαίες αποδοχές το ποσό των 450 ευρώ. Το υψηλό budget της οργάνωσης την καθιστά ως την πιο πλούσια τρομοκρατική στον κόσμο. Ο δημοσιογράφος της Guardian, Martin Chulov έγραψε ότι σύμφωνα με πηγές του η ISIS διαθέτει στα ταμεία της 875 εκατομύρια δολλάρια εκτός του επιπρόσθετου ποσού των 1,5 δισεκατομυρίων δολλαρίων που προέρχεται από λεηλασίες στρατιωτικών αποθηκών, αρχαιοτήτων , τόκων καταθέσεων και κλοπών κάθε ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου. Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα εισοδήματα από την εκμετάλλευση των πετρελαικών εγκαταστάσεων αλλά και των φόρων που επιβάλλουν στις περιοχές που κατακτούν.
Στα περιουσιακά στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης εκτός από τη νέα χρηματοδότηση του “Δημοκράτη Προέδρου Ομπάμα” που επίσημα προορίζεται για την ανύπαρκτη συριακή αντιπολίτευση, έχουν προστεθεί και βαριά οπλικά αμερικανικά συστήματα. Αμερικανικά τεθωρακισμένα και πύραυλοι συμμετείχαν στην μνημειώδη στρατιωτική παρέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκκα σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης κατά του τρομοκρατημένου πληθυσμού. Η τρομοκρατική οργάνωση ισχυρίζεται ότι αυτά κατασχέθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μοσούλη.
Δεδομένης της αμερικανικής ανελέητης αντισυριακής εξωτερικής πολιτικής ,  υπάρχει  έστω και ένας σκεπτόμενος πολίτης  που να μην αντιλαμβάνεται την πανουργία ενός ακόμη πολεμικού τεχνάσματος για εισαγωγή οπλικών συστημάτων στην αντιστεκόμενη Συρία;
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου