Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Είναι πολλά τα λεφτά, Τάσσο...

Επειδή πολλά λαμόγια μιλούν για μόνο 75% του ΌΧΙ στο σχέδιο Ανάν, υπενθυμίζουμε τα χρήματα που έριξαν οι ΗΠΑ για την υποστήριξη του ναι. Και παρόλα αυτά, ούτε στο 25% δεν το έφτασαν. Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο οραμάπολις έξι περίπου μήνες πριν το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Επειδή όμως προσωπικότητες σαν και αυτόν μένουν στη συλλογική μνήμη αθάνατες, διατηρούμε την αρχική του μορφή:
Παραφράζοντας την παροιμιώδη πλέον φράση του Καλογήρου στην ελληνική ταινία με τον Κούρκουλο, που πάει να τον σκοτώσει και ο τελευταίος τον ρωτάει "Κι εσύ Μαύρε;" για να πάρει την απάντηση "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη", βρισκόμαστε στην απάντηση που θα έδιδαν στον πρόεδρο Παπαδόπουλο, όλοι οι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, αν ήταν ειλικρινείς.Όπως αποδεικνύει το άρθρο στην εφημερίδα "Έθνος" στις 3 Αυγούστου 2008 οι ΗΠΑ έριξαν πολύ χρήμα...σε Κύπρο (και Ελλάδα;) για να αγοράσουν συνειδήσεις και να στρέψουν το κλίμα προς το "ναι" στο σχέδιο Ανάν. Μήπως άραγε συνέχισαν, και αφού δεν πέτυχαν στο "ναι" τάιζαν τα λαμόγια μέχρι να ρίξουν τουλάχιστον τον Παπαδόπουλο;

Η παραπάνω είδηση αποτελεί δικαίωση όσων πιστεύουν πως οι διεθνείς εξελίξεις και τα πολιτικά πράγματα εν γένει δεν προχωρούν πάντα, όπως γίνεται γνωστό. Υπάρχουν πολλές υπόγειες διαδρομές και συχνά σχεδιάζονται ενέργειες που προσεγγίζουν στη συνωμοσία. Πού είναι λοιπόν σήμερα. όσοι μέμφονται αυτούς που κοιτάζουν πίσω από τα φαινόμενα, ως συνωμοσιολόγους; Αλλά πώς να μιλήσουν, αφού ήταν οι ίδιοι που στήριξαν το σχέδιο Ανάν!
Η είδηση αυτή μάλλον παραπέρασε στα ψιλά όλων των Μέσων! Ακόμη και στα μπλόγκς! Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό; Μήπως η Αμερική ρίχνει και σε μπλόγκερς; Πώς είναι δυνατόν κανείς να μην ασχολείται με ένα τόσο καίριο όχι μόνο για τα εθνικά θέματα ζήτημα αλλά και για την ίδια την υπόσταση της δημοκρατίας μας;Αλλά όπως είπαμε:
Είναι πολλά τα λεφτά, Τάσσο...
Εστάλη από http://paideia-gr.blogspot.com/

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/04/blog-post_5939.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου