Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Το 1/3 των Γερμανικών εξαγωγών όπλων απορροφούν Ελλάδα και Τουρκία

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη, SIPRI!

Σημαντική αύξηση, κατά 123%, σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς τις χώρες της Ευρώπης στο διάστημα 2004-2008.
Κυριότεροι πελάτες της Γερμανίας,οι "συνήθεις ύποπτοι",Ελλάδα και η Τουρκία..
Το ένα τρίτο των γερμανικών εξαγωγών διοχετεύθηκε στις δύο χώρες με την μορφή κυρίως αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2A4 και υποβρυχίων. Και όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης του Ινστιτούτου SIPRI, Πάουλ Χόλτομ: «Οι πέντε μεγαλύτεροι εξαγωγείς όπλων είναι οι ίδιοι τα τελευταία 20 χρόνια. Πάνω από το 50% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνουν σε χώρες της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν Ελλάδα και Τουρκία. Οι... χώρες της Αφρικής έχουν γίνει καλοί πελάτες, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και για κάποιες ασιατικές χώρες, όπως το Πακιστάν» σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η Ντόιτσε Βέλλε.
Το έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν.Η συντήρηση της έντασης στο Αιγαίο συμφέρει σε πολλούς από τους "συμμάχους".Αν ποτέ λυνόταν ως δια μαγείας -ειρηνικά- όλα τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κάποιοι από αυτούς θα έπεφταν σε...κατάθλιψη καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αλλού στον κόσμο δύο γειτονικές δυτικές χώρες με σχετικά εύρωστες οικονομίες που να απορροφούν τέτοια μεγέθη εξοπλισμών.
Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων (αλλά και των Τούρκων) θα συνεχίσουν να συντηρούν χιλιάδες εργαζομένους στις αμυντικές βιομηχανίες των "συμμαχικών" χωρών για πολλά χρόνια...ασχέτως με το αν τα υποβρύχια συνεχίσουν να γέρνουν.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/04/13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου