Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Οι ρωσικοί δορυφόροι παρακολουθούν και ενημερώνουν...

Η Μόσχα, σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών και ρωσικών ιστοσελίδων, άφησε τους Ισραηλινούς στα κρύα του λουτρού, ματαιώνοντας την πρόθεσή τους να καταστρέψουν με τη μία όλη την αεροπορία του Ιράν επί του εδάφους. Συγκεκριμένα, η FSB ενημέρωσε τους Ιρανούς στις 17 Απριλίου ότι οι Ισραηλινοί σκόπευαν να καταστρέψουν όλα τα ιρανικά μαχητικά-βομβαρδιστικά που ήταν συγκεντρωμένα στην αεροπορική βάση του Mehr-Abad, για ένα air show με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις 18 Απριλίου. Οι Ιρανοί μόλις έλαβαν την προειδοποίηση, μετακίνησαν άρον-άρον όλα τα αεροσκάφη τους σε μακρινές βάσεις (Bandar Abbas, Ahvaz, Chan Bahar, Mashhad, Shiraz and Zahedan, Bushehr, Dezful-Vahdati Air Base, Isfahan-Khatami Air Base, Hamadan- Shahroki Air Base -και Tabriz), ενώ η αεροπορική επίδειξη, όπως ήταν φυσικό, ακυρώθηκε.

Οι Ρώσοι πρόλαβαν στο τσακ...
Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα ότι θα προχωρούσε στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη που είχε ποτέ γίνει στη χώρα, παράλληλα με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα Τεχεράνη με αφορμή την 18η Απριλίου. Στόχος να επιδειχθεί η ικανότητα αποτροπής μιας ισραηλινής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Αφορμή για τη ματαίωση, ήταν σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, ο κακός καιρός και η χαμηλή ορατότητα, αν και ο καιρός ήταν... αίθριος και ζεστός! Οι Ρώσοι είχαν ενημερώσει ότι οι κατασκοπευτικοί τους δορυφόροι είχαν εντοπίσει μεγάλη κινητικότητα και προετοιμασίες στις αεροπορικές βάσεις του Ισραήλ και είχαν εκτιμήσει ότι επίκειται επίθεση κατά της βάσης του Mehr-Abad, ώστε να καταστραφεί στο έδαφος η ιρανική αεροπορία και να μείνει το Ιράν ουσιαστικά χωρίς αεράμυνα. Σημειωτέον ότι η ιρανική πολεμική αεροπορία έχει δύο συνιστώσες: την Αεροπορική Δύναμη της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRIAF) και την Αεροπορική Δύναμη των Επαναστατικών Φρουρών.

Βρωμάει μπαρούτι...
Κι όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, η επίθεση των Ισραηλινών κατά των Ιρανών, είναι πλέον θέμα ημερών (πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στο Ισραήλ τον Ιούνιο). Ως πρώτος στόχος μάλιστα φέρονται οι εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στην περιοχή Natanz, στο Κεντρικό Ιράν, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί 7000 φυγοκεντρωτές... Υπό αυτό το πρίσμα, η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον ιρανικής εφοδιοπομπής στο Σουδάν, μόνο ως πρόλογος χτυπήματος μεγαλύτερης κλίμακας μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι πλέον φανερό ότι οι Ισραηλινοί έχουν αποφασίσει να αιματοκυλήσουν εκ νέου τη Μέση Ανατολή.

http://greeknation.blogspot.com/2009/04/blog-post_4693.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου