Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Διεθνής ανησυχία

Διεθνή ανησυχία για τη δημόσια υγεία προκαλεί η επιδημία της νόσου των χοίρων, σε Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, στο Μεξικό, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο ανήλθε στους 81, ενώ άλλοι 1.324 ασθενείς βρίσκονται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Ομάδα ειδικών από τις ΗΠΑ έφθασε το Σάββατο στο Μεξικό για να συνεργασθεί με τις αρχές στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ενώ το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει ήδη μέσω της ιστοσελίδας του σε όσους ταξιδεύουν στη λατινοαμερικανική χώρα να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται πριν μεταβούν στη χώρα αυτή για την εξέλιξη της επιδημίας της γρίπης των χοίρων.

Στη Νέα Υόρκη, ο επίτροπος για την Υγεία, ανακοίνωσε ότι 75 μαθητές ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Σημειώνεται ότι μια ομάδα νεοζηλανδών μαθητών Λυκείου που επέστρεψε από το Μεξικό τέθηκε σε καραντίνα στη Νέα Ζηλανδία καθώς εμφανίζει συμπτώματα της γρίπης, μετέδωσαν την Κυριακή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Το αποτέλεσμα των εξετάσεων, για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για τη γρίπη των χοίρων ή όχι, θα πρέπει να γίνει γνωστό την Κυριακή το βράδυ, δήλωσε στο NZPA ο Μάικλ Φλάιγκερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στη Γενεύη, με εξειδικευμένους Επιδημιολόγους, η Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πανδημίας, ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει την έκταση που έχει λάβει η νόσος.

Καθησυχαστικός για τον ιό της γρίπης των χοίρων εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Έκτακτης Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Πάνος Ευσταθίου. "Δεν πρέπει να ανησυχούν η Ελλάδα και η Ευρώπη, πρόκειται για περιστατικά σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, και η επιδημία είναι περιορισμένης έκτασης" δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Ευσταθίου.

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου