Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Πυρηνικές απειλές από την Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή καθώς και δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, εάν ο ΟΗΕ δεν ζητήσει συγγνώμη για την καταδίκη και την επιβολή κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 5 Απριλίου.

Σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ζήτησε επίσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποσύρει όλες τις αποφάσεις του κατά της Πιονγκγιάνγκ για προηγούμενες πυρηνικές δοκιμές και δοκιμές πυραύλων.

"Αν ο ΟΗΕ δε ζητήσει αμέσως συγγνώμη, θα αναγκαστούμε να λάβουμε συμπληρωματικά μέτρα αυτοάμυνας για να προστατεύσουμε τα ύψιστα συμφέροντα της Δημοκρατίας μας... Σε αυτά θα περιλαμβάνεται μια πυρηνική δοκιμή και δοκιμές βαλλιστικού πυραύλου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου τον Ιούλιο του 2006 και της πραγματοποίησης πυρηνικής δοκιμής λίγους μήνες αργότερα. Πρότεινε την ενίσχυση των κυρώσεων αυτών μετά τη δοκιμή του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 5 Απριλίου.

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου