Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Παράδειγμα υπολογισμένου, κατευθυνόμενου από τη Δύση ψυχολογικού πολέμου . Ο βαθμός της λεπτομέρειας στο σχεδιασμό μιας αδιόρατης αλλαγής κατεύθυνσης στις συνειδήσεις ενός δεδομένου πληθυσμού είναι κάτι το απίστευτο. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Παγκόσμια Τράπεζα, η IMF και άλλοι σχετικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν συχνά τακτικές «συγκαλυμμένης πειθούς» για να εξαναγκάσουν ολόκληρα έθνη να υιοθετήσουν Δυτικά ιδανικά που δεν ταιριάζουν απαραίτητα με τον δικό τους πολιτισμό. Στην περίπτωσή μας, το Δυτικό ιδανικό που εξετάζουμε είναι ο έλεγχος του πληθυσμού – με άλλα λόγια, ένα συγκεκριμένο έθνος εξαναγκάζεται να περιορίσει το μέγεθος των οικογενειών του. Οι όροι «αναγνώριση του κοινού» και «σχεδιασμός του μηνύματος» μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα σ’ αυτή τη μελέτη.

Στρατηγικές εξαναγκασμού στη Γκάνα

Το Νοέμβριο του 1990, η Παγκόσμια Τράπεζα εγκαινίασε στη Γκάνα ένα πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού κόστους 27 εκατ. Δολαρίων, με στόχο τη μείωση της επόμενης γενιάς των κατοίκων της Γκάνα στο μισό περίπου, δηλαδή από 45 εκατ. που είναι σήμερα στα 25 εκατ. μέχρι το έτος 2020.

Γνωρίζοντας ότι οι κάτοικοι της Γκάνα δεν επιθυμούσαν........... την εξωτερική ανάμειξη όσον αφορά το μέγεθος της χώρας τους, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέθεσε στον Όπια Μένσα Κουμά, υπεύθυνο προγράμματος στην Αφρική για την εκστρατεία επικοινωνίας με τον τοπικό πληθυσμό που διεξήγε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, να παρουσιάσει μία «προπαρασκευαστική» έκθεση. Η έκθεση ανέφερε ότι οι βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις και αξίες θα αποτελούσαν εμπόδιο για τις προσπάθειες ελέγχου του πληθυσμού, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη σχετική προπαγάνδα. Πράγματι, σε πολλά μέρη της αφρικανικής ηπείρου, σύμφωνα με τις παραδόσεις απαγορεύεται ακόμη και να μετράει κανείς τα παιδιά του, καθώς αυτά θεωρούνται ευλογία και όχι κατάρα.

Με βάση την έρευνα του Κουμά, η Παγκόσμια Τράπεζα και η US AID εφάρμοσαν προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για να υπερνικήσουν την αντίσταση στην ιδέα της μείωσης του πληθυσμού και να επιφέρουν δραστικές αλλαγές στη στάση του κοινού και στη συμπεριφορά των ατόμων. Οι τακτικές πειθαναγκασμού και εξαπάτησης που εφάρμοσαν συμφωνούν απόλυτα με τις στρατηγικές που περιγράφει ο Συνταγματάρχης Μάικλ Ντιούαρ στο βιβλίο του «Η τέχνη της εξαπάτησης στον πόλεμο», μία μελέτη σχετικά με τον ψυχολογικό πόλεμο και τις συγκαλυμμένες ενέργειες. Ο Ντιούαρ είναι ένας πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του στρατού και σήμερα διευθύνει τη δική του εταιρεία δημοσίων σχέσεων στο Λονδίνο. Στο βιβλίο του περιγράφει έξι βασικές αρχές :

1. Η επιχείρηση πρέπει να έχει σχεδιαστεί με πολλή προσοχή και να υπάρχει κεντρικός συντονισμός, ώστε να είναι συνεπής και σταθερή.

2. Η προετοιμασία είναι απαραίτητη.

3. Αυτοί που καθοδηγούν την εκστρατεία πρέπει να έχουν εξοικειωθεί απόλυτα με το κοινό τους και να είναι σε θέση να υπολογίσουν την πιθανή τους αντίδραση στην εκστρατεία.

4. Οι ψευδείς πληροφορίες πρέπει να φαίνονται απόλυτα λογικές, και να μη φαίνονται αταίριαστες με την επικαιρότητα ή ύποπτες καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Όσο μεγαλύτερη ποικιλία πηγών χρησιμοποιήσουμε για να «πασάρουμε» ψεύτικες πληροφορίες, τόσο πιο πιστευτές γίνονται αυτές.

5. Ο σωστός συγχρονισμός έχει καίρια σημασία : οι άνθρωποι γενικά προσέχουν τα γεγονότα που ξεχωρίζουν περισσότερο, δύσκολα όμως αντιλαμβάνονται τις σταδιακές αλλαγές.

6. Η επιχείρηση και ο σκοπός της πρέπει να αποκρύπτονται από τον εχθρό.

Με μία σχεδόν στρατιωτική ακρίβεια, η στρατηγική της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τον έλεγχο του πληθυσμού της Γκάνα περιέχει και τις έξι αυτές αρχές(2) .

Οι δραστηριότητες της Παγκόσμιας Τράπεζας, της US AID και των λοιπών δωρητών είναι πολύ προσεκτικά συντονισμένες, ενώ έχουν δημιουργηθεί διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου για την επιβολή των όρων της συμφωνίας σε όλα τα στάδια.

Στην Γκάνα πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη προκαταρκτική μελέτη. Διεξήχθησαν έρευνες προκειμένου να προσδιοριστεί ο καλύτερος τρόπος που θα πουλούσαν την ιδέα του οικογενειακού προγραμματισμού, εκθέτοντας βαθμιαία τον πληθυσμό σε διακριτικά μηνύματα, αφήνοντας τη νέα ιδεολογία υπέρ της αντισύλληψης να ριζώσει σιγά-σιγά, χωρίς να προκαλέσει υποψίες.

Σε όλες τις εκστρατείες αυτού του είδους, τα μηνύματα είναι στην αρχή διακριτικά, αποφεύγοντας να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις. Παραμένουν σε χαμηλό, παραπειστικό επίπεδο, με τη σκέψη ότι η επανειλημμένη έκθεση στο μήνυμα θα έχει ως αποτέλεσμα μία «σταδιακή αλλαγή» στις απόψεις του κόσμου σχετικά με τα «οφέλη» του ελέγχου γεννήσεων.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και οι συνεργάτες της διοργάνωσαν περίπου 80 ειδικές διαλέξεις και παρουσιάσεις τα πρώτα τρία χρόνια της επιχείρησης στη Γκάνα. Έγιναν παρουσιάσεις σε παραδοσιακούς αρχηγούς, απόρρητες συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους, δεκάδες σεμινάρια για δημοσιογράφους και κυβερνητικούς υπαλλήλους, ειδικές ενημερώσεις σε ηγετικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα, καθώς και διάφορες ειδικές εκδηλώσεις.

Περισσότερες από 100 ραδιοφωνικές εκπομπές «κονσέρβα», πολλές τηλεοπτικές παραγωγές και εκατοντάδες προπαγανδιστικά «πακέτα» προετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν με μεγάλη προσοχή. Η εξωτερική πολιτική ενσωματώθηκε με μεγάλη επιτυχία στα ιθαγενή συστήματα μετάδοσης πληροφοριών.

Τώρα πια, η εκστρατεία της Γκάνα είχε κάμψει την αρχική αντίσταση και είχε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι διαθέσεις, απόψεις και πεποιθήσεις ήταν πλέον ευνοϊκές στις ιδέες της Π.Ο.Υ. σχετικά με τον έλεγχο γεννήσεων, ιδέες που πλέον προωθούσε ο ίδιος ο πληθυσμός που αποτελούσε στόχο της.

Η ύπαρξη αυτού του ενορχηστρωμένου και καθοδηγούμενου από τη Δύση προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού της Γκάνα παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Η εκστρατεία της Π.Ο.Υ. για εμβολιασμό κατά του τετάνου και κατά της γονιμότητας

Ο Τζέημς Μίλερ, ανταποκριτής της Διεθνούς για την Ανθρώπινη Ζωή (Human Life International, μία οργάνωση αφιερωμένη στην αποκάλυψη των περιπτώσεων κατάχρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), φέρνει στο φως την ακόλουθη έκθεση που αφορά μία εξίσου απάνθρωπη, εξίσου συγκαλυμμένη απόπειρα ελέγχου του πληθυσμού, αυτή τη φορά στην Τανζανία, τη Νιγηρία, τη Νικαράγουα, το Μεξικό και τις Φιλιππίνες. Αυτό που είναι όμως συγκλονιστικό, είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη εκστρατεία ήταν κρυμμένη κάτω από το προσωπείο μίας εκστρατείας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για αντιτετανικό εμβολιασμό.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Π.Ο.Υ. διεξήγε σε κάποιες χώρες μία εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού κατά του τετάνου.

Τον Οκτώβριο του 1994, η HLI άρχισε να έχει κάποιες υποψίες σχετικά με τα πρωτόκολλα της εκστρατείας. Κατάφερε να προμηθευτεί μερικές φιάλες από το εμβόλιο και τις έδωσε για χημική ανάλυση.

Ανακαλύφθηκε ότι μερικές από τις φιάλες περιείχαν ανθρώπινη χοριονική γοναδοτροπίνη (hCG), μία ορμόνη που παράγεται με φυσικό τρόπο και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μίας εγκυμοσύνης.

Όταν αυτή η ορμόνη εισάγεται στο σώμα, σε συνδυασμό με ένα τοξοειδές του τετάνου ως φορέα, σχηματίζονται αντισώματα όχι μόνο κατά του τετάνου, αλλά και κατά της hCG. Στην περίπτωση αυτή, το σώμα δεν μπορεί να αναγνωρίσει την hCG ως φιλική ουσία και παράγει αντι-hCG αντισώματα. Αυτά τα αντισώματα θα προσβάλουν όλες τις εγκυμοσύνες που πιθανόν να ακολουθήσουν, με το να «σκοτώσουν» την hCG που φυσιολογικά συντηρεί την κύηση. Όταν μία γυναίκα έχει αρκετά αντι-hCG αντισώματα στον οργανισμό της, δεν μπορεί πια να κρατήσει παιδί.

Η HLI ανέφερε τα βασικότερα στοιχεία της για τα αντιτετανικά εμβόλιο στο Μεξικό στα θυγατρικά της γραφεία σε περισσότερες από 60 χώρες. Πολύ σύντομα, ήρθαν πρόσθετες αναφορές, από τις Φιλιππίνες αυτή τη φορά, για εμβόλια στα οποία είχε προστεθεί η ορμόνη hCG. Στις Φιλιππίνες είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα 3,4 εκατομμύρια γυναίκες. Παρόμοιες αναφορές ήρθαν και από τη Νικαράγουα, όπου είχε διεξαχθεί εκστρατεία εμβολιασμού το 1993 : «Τα στοιχεία που γνωρίζουμε σχετικά με τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά του τετάνου στην Τανζανία, τη Νιγηρία, το Μεξικό και τις Φιλιππίνες … Μόνο γυναίκες εμβολιάστηκαν, και μάλιστα μόνο γυναίκες ηλικίας μεταξύ 15 και 45 ετών. Γιατί ; Μήπως οι άντρες δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τις νέες γυναίκες να έλθουν σε επαφή με τον τέτανο ; Και τα παιδιά ; Γιατί αποκλείστηκαν όλοι αυτοί ;

«Στα εμβόλια βρέθηκε η ορμόνη ανθρώπινη χοριονική γοναδοτροπίνη (hCG). Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναμειγνύεται ενεργά πάνω από 20 χρόνια στην ανάπτυξη αντι-γονιμικών εμβολίων, χρησιμοποιώντας hCG σε συνδυασμό με τοξοειδές του τετάνου ως φορέα – ο ίδιος ακριβώς συνδυασμός που βρέθηκε σ’ αυτά τα εμβόλια.»

Μερικοί πραγματικά σημαντικοί οργανισμοί αναμείχθηκαν σ’ αυτό το πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού. Στην ανάπτυξη αυτού του συγκεκριμένου αντι-γονιμικού εμβολίου συνεργάστηκαν με την Π.Ο.Υ. η UN FPA, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Συμβούλιο για τον Πληθυσμό και το Ίδρυμα Ροκφέλλερ. Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Παιδική Υγεία και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών προμήθευσε την ορμόνη hCG για μερικά από τα πειράματα που έγιναν στο εμβόλιο.

Αυτά τα περιστατικά είναι κάθε άλλο παρά μεμονωμένα. Όμως, όπως ακριβώς οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις χειραγωγούν, υποσυνείδητα ή με άλλους τρόπους, χώρες όπως η Γκάνα, η Τανζανία, η Νιγηρία και διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής στο να δεχτούν διάφορα μέτρα ελέγχου του πληθυσμού, έτσι εργάζονται για να κάμψουν την αντίσταση κάποιων ανθρώπων στη Δύση ενάντια στις αυθαιρεσίες που μας επιβάλλουν οι Μεγάλες Φαρμακευτικές εταιρείες. Έχετε το νου σας, η αντίστασή μας στα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα έχει αναγνωριστεί και αποτελεί κι αυτή στόχο.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NEXUS

http://ventetta.blogspot.com/2009/04/blog-post_1087.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου