Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Τα χαμηλά ποσοστά CO2 στο αίμα προκαλούν άσθμα και αλλεργίες

Μπορεί "οικολόγοι" και "περιβαλλοντολόγοι" με ελλειπή ή μονομερή ενημέρωση να έχουν αποπροσανατολιστεί και να κυνηγούν το CO2, σαν να πρόκειται για το χειρότερο δηλητήριο του πλανήτη μας και να κλείνουν τα μάτια στο φθόριο και τις αέριες ενώσεις του, όμως η αλήθεια είναι πως το CO2 συνδέεται άμεσα με την ίδια τη ζωή.

Επί δεκαετίες μελέτησε ο Ρώσος γιατρός Dr. Konstantin Buteyko τη σχέση των επιπέδων CO2 στο αίμα με την αναπνευστική λειτουργία και κατάφερε να θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με άσθμα και αλλεργίες ΔΙΧΩΣ φάρμακα, μαθαίνοντας τους απλώς να αναπνέουν σωστά.

Όπως ήταν βέβαια φυσικό, ο Buteyko δεν παρασημοφορήθηκε για την ανακάλυψη του και την προσφορά του στην ανθρώπινη υγεία, αλλά κυνηγήθηκε και φιμώθηκε επί δεκαετίες από το κατεστημένο και τις φαρμακευτικές. Παρ' όλο τον πόλεμο που δέχτηκε όμως η πρακτική του στην αντιμετώπιση του άσθματος διασώθηκε και σήμερα εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές γωνιές του κόσμου, βελτιώνοντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι αποδεσμεύονται από τη χρήση εισπνεόμενων φαρμάκων.

Μάλιστα πρόσφατα, στα πλαίσια των κινήσεων της EPA, της αμερικανικής περιβαλλοντικής Υπηρεσίας, η οποία προχωρά σε νέα νομοθετήματα περιορισμού του CO2, Αμερικανίδα πολίτης έστειλε στην υπηρεσία το ακόλουθο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύτηκε και εδώ:

Γεια σας κ. Felix,

Παρακάτω είναι ένα αντίγραφο του email που μόλις απέστειλα στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος. Επίσης σχεδιάζω να στείλω τις ίδιες πληροφορίες και στους εκπρόσωπος και βουλευτές της περιοχής μου με το αίτημα να σταματήσει αυτή η δράση τώρα.

Σε όλες τις πληροφορίες που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα, κανείς δεν αναφέρει το πόσο ζωτικής σημασίας για την υγεία του οργανισμού μας είναι το CO2 - εννοώ τους τρόπους που χρησιμοποιείται αυτό από το σώμα μας.

Εάν περισσότερα άτομα είχαν γνώση των πληροφοριών αυτών, ίσως να ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ταχύτερη η κατάρριψη της παρόντος κατάφωρου ψέματος, πως το "CO2 είναι ρύπος". Εάν θα ήθελες να το μελετήσεις περισσότερο, υπάρχουν άφθονα στοιχεία στο διαδίκτυο σχετικά με το σύμπτωμα Bohr. Επίσης, προτείνω την ανάγνωση του έργου του Δρ Konstantin Buteyko, που αναφέρεται στη σχέση μεταξύ επιπέδων CO2 στους πνεύμονες και τα αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και αλλεργίες.

Χρησιμοποίησα τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική του Δρ Buteyko για να εξαλείψω το άσθμα μου και να μειώσω σημαντικά τις αλλεργίες μου. Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2008 δεν έχω χρησιμοποιήσει πλέον εισπνεόμενα (φάρμακα) και από την 1η Ιανουαρίου, 2009 δεν έχω χρησιμοποιήσει φάρμακα για αλλεργίες εκτός από οφθαλμικές σταγόνες μερικές φορές. Για κάποιον που είχε αλλεργίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ήταν σε θεραπεία για το άσθμα από τα τέλη του 2007, πιστεύω πως αυτό είναι αξιοσημείωτο. Αποτελεί επίσης μια προσωπική επικύρωση του έργου του Δρ Buteyko.

Helen I. Newton
.............................
"Οι παρατηρήσεις που απευθύνονται στην Docket ID No.EPA-HQ-OAR-2009-0171”"

Ο σκοπός αυτού του email είναι να διαμαρτυρηθώ για την κήρυξη του διοξειδίου του άνθρακα ως ρύπου και να θέσω ορισμένες πληροφορίες στην προσοχή σας.

Ενδέχεται να έχετε λάβει πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να αναφέρονται στο ρόλο του διοξειδίου του άνθρακα στη διατήρηση της ζωής των φυτών. Αυτό είναι σίγουρα σημαντικό. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι απαραίτητο για το ανθρώπινο σώμα και χωρίς επαρκή ποσότητα αυτού μέσα στα όργανα μας, θα πεθάνουμε.

Το 1904 ο Δανός φυσιολόγος Christian Bohr περιέγραψε αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως Bohr effect. Με απλά λόγια, το CO2 προκαλεί την απελευθέρωση του οξυγόνου από την αιμοσφαιρίνη στους ιστούς του σώματος.
Αν δεν υπάρχει αρκετό CO2 στο αίμα και το οξυγόνο δεν απελευθερώνεται με αποτέλεσμα τα κύτταρα βιώνουν μία εμπειρία λιμοκτονίας από έλλειψη οξυγόνου.

Για να υπάρχει αρκετό CO2 στο αίμα πρέπει να υπάρχει ένα επαρκές ποσό στους πνεύμονες. Αν υπάρχει έλλειψη του CO2 στους πνεύμονες, προκαλείται φλεγμονή στους βρόγχους (δηλαδή, είναι πρησμένα και συρρικνωμένα- όπως και στο άσθμα), για να μειωθεί η απώλεια CO2 κατά τη διάρκεια των εκπνοών.

Μια συγκέντρωση έως και 6,5% του CO2 στους πνεύμονες είναι υγιείς. Λιγότερο από 4% αποτελεί απειλή για τη ζωή. Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα από το ποσό του CO2 στην ατμόσφαιρα.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Πώς μπορεί αυτό το φυσικό αέριο, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία των οργάνων μας, να θεωρείται ρύπος;

Παρακαλείσθε να αρνηθείτε να χαρακτηρίσετε το διοξείδιο του άνθρακα ως ρύπο.

Ένας ιδιαίτερα ανήσυχος Αμερικανός πολίτης,

Helen I. Newton

Στην επόμενη ανάρτηση θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στην εργασία του Dr. Konstantin Buteyko και τη σχέση του Co2 με την υγεία μας...

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/04/co2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου