Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας σε σχολείο

Τουλάχιστον 12 παιδιά σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας έξω από δημοτικό σχολείο, σε δύσβατο χωριό του βορειοδυτικού Πακιστάν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Όπως εξήγησε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, τα παιδιά – ηλικίας από 5 έως 13 ετών - βρήκαν τη βόμβα έξω από το δημοτικό σχολείο και όταν άρχισαν να παίζουν, αυτή εξερράγη.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εξέφρασε την οδύνη του και δήλωσε ότι "αυτοί που παίζουν με αθώες ζωές δεν θα γλιτώσουν ούτε από την οργή του Αλλάχ ούτε από το νόμο".

Το βορειοδυτικό Πακιστάν μαστίζεται από κύμα βίας από τότε που εκατοντάδες εξτρεμιστές από το Αφγανιστάν εισχώρησαν στα σύνορα για να διαφύγουν από την υπό τις ΗΠΑ επέμβαση στα τέλη του 2001.

Σχολεία θηλέων έχουν ήδη αποτελέσει στόχο, καθώς οι εξτρεμιστές θεωρούν ότι η εκπαίδευση των γυναικών δε συνάδει με τις αρχές του Ισλάμ.

Το χωριό όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό το καθεστώς του ισλαμικού νόμου (σαρία), ύστερα από συμφωνία μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης.

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου