Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Με απαγχονισμό απειλείται Χριστιανή επειδή βλασφήμησε το Ισλάμ

Μια Χριστιανή από το Πακιστάν είναι αντιμέτωπη με την αγχόνη, επειδή σε έναν διαπληκτισμό με μια μουσουλμάνα βλασφήμησε το Ισλάμ. Για την 46χρονη Asia Bibi, μητέρα δύο παιδιών, όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν φυλακίστηκε επειδή, σύμφωνα με τους μάρτυρες κατηγορίας, έκανε υποτιμητικά σχόλια για τους μουσουλμάνους γείτονές της. Αιτία ήταν ότι μια μουσουλμάνα αρνήθηκε να της δώσει το ποτήρι της.
Η ιστορία έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον Τύπο, ειδικά όταν δύο πολιτικοί που προσπάθησαν να επέμβουν για να αλλάξει η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της δολοφονήθηκαν. Ο δικηγόρος της 46χρονης θα ασκήσει έφεση, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την πελάτισσά μου. Δύο μάρτυρες που είχαν εμπλοκή στο συμβάν δεν ήρθαν να καταθέσουν στο δικαστήριο. Το χειρότερο είναι πως ένας θρησκευτικός ηγέτης κατέθεσε εναντίον της λέγοντας πως βλασφήμησε. Αυτή την κατάθεση θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι δικαστές».
Ο νόμος περί βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980 επί των ημερών του πρώην δικτάτορα στρατηγού Ζία ουλ Χακ, έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από τη δεκαετία του ’90, δεκάδες χριστιανοί έχουν καταδικαστεί για βλασφημία ή για βεβήλωση του Κορανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου