Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς!

ΗΠΑ: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς!

Νεκρός ο δράστης - Τραυματίες οι δύο αστυνομικοί αλλά και μία 29χρονη περαστική από αδέσποτη σφαίρα

Υποστηρικτής του τζιχάντ, σύμφωνα με την αστυνομία και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, ήταν ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον ομάδας αστυνομικών στη Νέα Υόρκη.

Ο άνδρας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ονομαζόταν Ζάλε Τόμσον. Τον περασμένο μήνα είχε ανεβάσει σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι «ο τζιχάντ είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων», σύμφωνα με το SITE, το οποίο προσθέτει ότι πολλές αναρτήσεις του στο YouTube και στο Facebook έδειχναν «έναν ακραία φυλετικό προσανατολισμό σε ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο τέτοιο που παραπέμπει σε εξτρεμιστικές τάσεις».

Ο άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι επιτέθηκε εναντίον ομάδας αστυνομικών της Νέας Υόρκης που πόζαρε για φωτογράφιση και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Ο δράστης είναι νεκρός όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.



Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή, όταν ένας φωτογράφος τους ζήτησε να ποζάρουν σε δρόμο του Κουίνς στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ξαφνικά, ένας άνδρας με τσεκούρι επιτέθηκε κατά των αστυνομικών κτυπώντας τον ένα στο δεξί χέρι και τον δεύτερο στο κεφάλι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δύο άλλοι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν τον 30χρονο δράστη της επίθεσης, ο οποίος εξέπνευσε επί τόπου.  Μία 29χρονη περαστική τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα και νοσηλεύεται.

«Αυτήν τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε το κίνητρο της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία δεν σχολίασε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες, η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατική δραστηριότητα και ότι εσωτερικό έγγραφο καλεί τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έπειτα και από τις επιθέσεις στην Οτάβα.

http://www.protothema.gr/world/article/421055/ipa-tzihadistis-o-andras-pou-epitethike-me-tsekouri-se-astunomikous-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου