Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κατά των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο η Βρετανία

Κατά των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο η Βρετανία

«Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έναν ακούσιο παράγοντα έλξης, καθώς ενθαρρύνουν περισσότερους μετανάστες να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της θάλασσας», τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών Τζόις Ανελάι

Η Βρετανία δεν θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ η ιταλική ναυτική επιχείρηση Μάρε Νόστρουμ, με την οποία διασώθηκαν μέσα σ΄ ένα χρόνο περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι στη θάλασσα, πρόκειται να τερματισθεί αυτή την εβδομάδα.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η θέση της κυβέρνησης διατυπώνεται στην απάντηση σε ερώτηση που είχε δημοσιοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου από τον ιστότοπο της Βουλής των Λόρδων, της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου.

"Δεν υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που προβλέπεται να διεξαχθούν στη Μεσόγειο", έγραψε η υφυπουργός Εξωτερικών Τζόις Ανελάι στην απάντησή της.

"Πιστεύουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έναν ακούσιο ΄παράγοντα έλξης΄, καθώς ενθαρρύνουν περισσότερους μετανάστες να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της θάλασσας και οδηγούν συνεπώς σε περισσότερους τραγικούς και άχρηστους θανάτους", εξήγησε η Ανελάι.

Η θέση της κυβέρνησης είναι να επικεντρωθεί στις "χώρες προέλευσης και διαμετακόμισης" και να αγωνισθεί εναντίον των προσώπων που εξασφαλίζουν τον λαθραίο διάπλου των μεταναστών.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου της επιχείρηση "Τρίτων" με περιπολίες στη Μεσόγειο. Η εν λόγω επιχείρηση έχει στόχο να βοηθήσει, αλλά όχι να υποκαταστήσει "τη συνέχιση των σημαντικών προσπαθειών" που καταβάλλονται από τις ιταλικές αρχές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

http://www.protothema.gr/world/article/421790/kata-ton-epiheiriseon-diasosis-metanaston-sti-mesogeio-i-vretania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου