Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΟΗΕ: Εγκαλεί το Κίεβο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΟΗΕ: Εγκαλεί το Κίεβο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι ουκρανικές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτες, συνεχίζοντας να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με νέα 37σέλιδη αναφορά του ΟΗΕ.

Η συγκεκριμένη αναφορά καλύπτει την περίοδο από 18 Αυγούστου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου και περιέχει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την πλευρά των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων: "Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο νόμος περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραβιάζεται συστηματικά, από ένοπλες και εθελοντικές ομάδες που ελέγχονται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις".

Συγκεκριμένες αποδείξεις, που επικαλείται ο ΟΗΕ, κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, κακή διατροφή και έλλειψη ιατρικής βοήθειας. Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες των εθελοντικών ταγμάτων ασφαλείας.

Στην έκθεσή του, ο ΟΗΕ ζητά από τις ουκρανικές αρχές να θέσουν υπό έλεγχο τις στρατιωτικές τους δυνάμεις και τα τάγματα εθελοντών, που δρουν από την έναρξη της "αντι-τρομοκρατικής" επιχείρησης στις 25 Αυγούστου, κατά την οποία περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως αντικαθεστωτικοί.

Πέραν της αναφοράς που γίνεται για ξένους μισθοφόρους, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, το έγγραφο παρατηρεί ότι άμαχοι πολίτες κινδυνεύουν από τους βομβαρδισμούς πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Παρ' όλα αυτά, οι μαζικοί τάφοι που ήρθαν στο φως, κοντά στο Ντονέτσκ, δεν περιέχονται στην αναφορά, καθώς ανακαλύφθηκαν μετά την ερευνηθείσα περίοδο.

http://www.protothema.gr/world/article/416600/oie-egalei-to-kievo-gia-paraviasi-ton-anthropinon-dikaiomaton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου