Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Όχι ρε σεις, συνωμοσιολόγοι ήταν όσοι έλεγαν ότι τον ορυκτά πλούτο…


20120229-204448.jpg… ήθελαν λέει να τον δώσουν τσάμπα στο ΔΝΤ. Ξάφνου ανακάλυψαν 120 μεταλλεία ανεκμετάλλευτα! Σύμπτωση μωρέ!

Μετά τις εκλογές οι φορολογικές δηλώσεις!


Από τη μια γκάφα στην άλλη, πάνε οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αφού καταταλαιπώρησαν τον κόσμο και τελικά έδωσαν την τελευταία στιγμή παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πήγαν ακόμη παραπέρα και ανακοίνωσαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Μετά τις εκλογές δηλαδή θα γίνει η υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά, έτσι για να πάρει η νέα κυβέρνηση την κρυάδα. Να εξοργιστεί ο κόσμος και να τα ρίξει εκεί που δεν πρέπει.
Αλλά, από την άλλη είναι πιο σοβαρό το γεγονός που δημιουργείται με τα έσοδα. Την ώρα που καιγόμαστε για να γεμίσουν τα ταμεία πάνε πίσω τις φορολογικές δηλώσεις με την αιτιολογία ότι θα γίνουν γρηγορότερα οι εκκαθαρίσεις. Μα καλά, πότε θα αρχίσουν να μαζεύονται λεφτά στα ταμεία; Από Σεπτέμβρη;
Αν δεν κάνουμε λάθος το Μνημόνιο προβλέπει τρίμηνου ελέγχους κι αν δεν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει η τρόικα τότε θα κόβεται η χρηματοδότηση.
Πώς λοιπόν θα δικαιολογήσει η κυβέρνηση, και μιλάμε για τη νέα κυβέρνηση, τις αστοχίες και την ανικανότητα των προηγούμενων;
Γεννιέται, επίσης, κι ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα για τους πολίτες. Σύμφωνα με το Μνημόνιο η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα θα πρέπει το 2012 να πληρωθεί σε τρεις δόσεις αντί για 6 πέρυσι, γεγονός που είχε διευκολύνει πολύ κόσμο. Τώρα, με την καθυστερημένη υποβολή των δηλώσεων χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν να πληρώσουν σε μία ή δύο δόσεις. Που θα τα βρουν τόσα λεφτά, τους ρώτησε κανείς;
Για την ιστορία, οι προθεσμίες είναι οι εξής:
1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.
2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012  των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.
4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.

Χημικός ευνουχισμός δια νόμου των παιδόφιλων στην Ρωσία


Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε την Τετάρτη ένα νόμο που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων από 14 ετών.
Αυτός ο νόμος είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή (Δούμα) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία ανακοίνωση στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Για να καταδικαστεί ο δράστης ενός σεξουαλικού εγκλήματος σε χημικό ευνουχισμό το δικαστήριο πρέπει να ζητήσει τη γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων.
Ο νόμος, που ενισχύει τις ποινές για τους παιδόφιλους, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν.
Τον Μάιο του 2011 ο Μεντβέντεφ είχε προτείνει τον χημικό ευνουχισμό “σε εθελοντική βάση”.
Το 2010 διαπράχθηκαν στη Ρωσία περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Από την παραγωγή στην κατανάλωση για το καλό μας


Έγραφα προχτές στο antinews για τη στροφή στα ελληνικά προϊόντα (http://www.antinews.gr/2012/02/26/149294/) , τη στιγμή που 24 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου, πουλήθηκαν σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, σε τιμή κόστους (0,25 ευρώ το κιλό), με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.
Οι παραγγελίες είχαν γίνει μέσω της οργάνωσης, ένας από τους στόχους της οποίας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές
Στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας προς τους παραγωγούς απ΄ όλη την Ελλάδα, για την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό, έχουν ανταποκριθεί ήδη δεκάδες γεωργοί από την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, τη Δράμα και άλλες περιοχές.
Οι κινητοποιήσεις, όπως προαναγγέλλει η εθελοντική οργάνωση, θα συνεχιστούν, κάθε φορά με διαφορετικό παραγωγό, ώστε να βοηθηθούν όλοι.
Ας το κάνουμε όπως οι Κατερινιώτες τότε! Όχι μόνο με τις πατάτες Νευροκοπίου αλλά και με άλλα προϊόντα της ελληνικής γης. Ελαιόλαδο, ελιές, λαχανικά, μέλι και ό,τι άλλο παράγει αυτός ο τόπος. Χωρίς μεσάζοντες. Μπορούμε.
Επίσης  η  Σ.Πα.Με. είναι μια συλλογική προσπάθεια δικαίου εμπορίου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη(Κ. Μελενίκου 29). Πρακτικά είναι ένα πρατήριο ειδών πρώτης ανάγκης, τύπου μπακάλικου, και ως νομική υπόσταση ένας μη κερδοσκοπικός προμηθευτικός συνεταιρισμός. Όλες οι αποφάσεις για όλα τα θέματα παίρνονται μέσω γενικής συνέλευσης και ψηφίζονται βάσει πλειοψηφίας και όλες οι εργασίες μοιράζονται το δυνατόν με κυκλική εναλλαγή. Σκοπός του εγχειρήματος είναι κάποιο τρόπο να αποδείξουμε είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν σ’αυτόν τον τόπο συλλογικές προσπάθειες – και κυρίως στον πονεμένο τομέα της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων.
Έτσι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες και ο καταναλωτής ωφελείται και η πρωτογενής παραγωγή της χώρας παίρνει μπροστά και  ενθαρρύνεται ο παραγωγός ώστε να συνεχίσει κι αυτός τον αγώνα τους αφού οι κόποι του θα ανταμείβονται και δεν θα εξαρτάται από τις ορέξεις του κάθε μεσάζοντα.
Ταυτόχρονα αυτή την περίοδο  λειτουργούν πάνω από 50 κοινωνικά παντοπωλεία πανελλαδικά  σε Δήμους και παρέχουν έναντι ελάχιστου αντιτίμου, είδη πρώτης ανάγκης όπως απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού αλλά και παιχνίδια σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Και για να θυμηθούμε, ο αυτοκράτορας Λέων ο Γ’, ο Ίσαυρος (717 - 741) για ν’ αντιμετωπίσει τα σοβαρά  προβλήματα, έκανε τολμηρές αλλαγές στη νομοθεσία και τη διοίκηση του κράτους: Με το «Γεωργικό Νόμο» προστάτευσε την περιουσία των ελευθέρων γεωργών και των κτηνοτρόφων και εξασφάλισε καλύτερες συνθήκες ζωής για όσους ζούσαν στην ύπαιθρο.
Μπορούμε κι εμείς!
Δαναός

Το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας απειλεί με χάος την ΕΕ


Η Ιρλανδία σόκαρε την Ευρώπη, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με την δημοσιονομική συνθήκη της ΕΕ, μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει διάσπαση της ευρωζώνης, και σύγκρουση με τη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός Enda Kenny είπε ότι αυτή είναι η νομική συμβουλή του ιρλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης, και πως η δημοσιονομική συμφωνία, απαιτείται να υπερψηφιστεί, βάσει των προβλέψεων του ιρλανδικού συντάγματος.
«Είναι μια ευκαιρία για τον ιρλανδικό λαό να επιβεβαιώσει την δέσμευση της χώρας στην συμμετοχή της στο ευρώ», δήλωσε στο κοινοβούλιο.
Τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας στηρίζουν την σύμβαση, αλλά αρκετοί αναλυτές φοβούνται μη τυχόν και αντιδράσουν αρνητικά οι ψηφοφόροι.
Η νέα σύμβαση δίνει στην ΕΕ εξουσίες παρέμβασης, με σκοπό την «αστυνόμευση» των προϋπολογισμών των χωρών που χρωστάνε, και μάλιστα η οργάνωση Sinn Fein (και άλλοι ευρωσκεπτικιστές) την χαρακτηρίζουν ως φεουδαρχική υποδούλωση. Οι Ιρλανδοί έχουν ψηφίσει «Όχι» παλαιότερα, στις συνθήκες της Νίκαιας και της Λισαβόνας.
Τυπικά, η Ιρλανδία δεν μπορεί να εμποδίσει την ισχύ της συνθήκης, αφού ήδη την αποδέχτηκαν 12 κράτη, αλλά δημιουργούνται πολιτικά προβλήματα, και δεν θα μπορεί να δημιουργηθεί μια νέου τύπου ευρωζώνη, αν ένα μέλος της βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Ελλάδα ζήτησε ανάλογο δημοψήφισμα για τους όρους της σωτηρίας της, η Γερμανίδα καγκελάριος αντέδρασε με οργή. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και τώρα, αν και η κίνηση της Ιρλανδίας μοιάζει λιγότερο επικίνδυνη.
Η νέα δημοσιονομική συμφωνία έχει μεγάλη σημασία για το Βερολίνο, και οποιαδήποτε ένδειξη εναντίωσης, μπορεί να ενισχύσει την αντίθεση κάποιων στην Bundestag σε περαιτέρω μέτρα διάσωσης.
Την Δευτέρα που μας πέρασε, η Merkel υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα, όταν χρειάστηκε να βασιστεί σε ψήφους της αντιπολίτευσης, προκειμένου να περάσει το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, αφού ακόμη και δικοί άνθρωποι της είχαν αντίρρηση.
Ο κυβερνητικός της συνασπισμός ταλαιπωρείται από διάσταση απόψεων, εξαιτίας των απαιτήσεων των Βρυξελλών και του ΔΝΤ να ενισχυθεί ο μηχανισμός βοήθειας της ΕΕ στα €750 δισεκατομμύρια. Κάτι τέτοιο θα ανέβαζε το γερμανικό μερίδιο σε περισσότερα από €300 δισ. , ξεπερνώντας το ανώτατο όριο των €211 δισ που έχει θέσει η γερμανική Βουλή
Η Ιρλανδία θα συνεχίσει να εισπράττει την οικονομική βοήθεια (€67 δισ) από την τρόικα, ακόμη και αν ψηφίσει όχι, αλλά θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν χρειαστεί και δεύτερο πακέτο στήριξης αργότερα. Η νέα συνθήκη απαγορεύει την χρήση του μηχανισμού βοήθειας ESM για όσους δεν την συνυπογράφουν.
Οι εξαγωγές της Ιρλανδίας την βοήθησαν να βγει από την καθοδική περιδίνηση, αλλά η λιτότητα συνεχίζει να την χτυπάει αλύπητα. Οι τιμές των ακινήτων έπεσαν κατά 4% τον Ιανουάριο, και σήμερα βρίσκονται 57% κάτω από τις αντίστοιχες τιμές προ της κρίσης. Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 9.2% τους τελευταίους έξι μήνες.

Daily Telegraph
Απόδοση: S.A.

Φρικιαστική δολοφονία ηλικιωμένης από αδίστακτους ληστές!


Κορινθία: Ήταν μόνη και ανυπεράσπιστη αλλά οι δράστες ”διψούσαν” για αίμα – Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της, που την βρήκαν νεκρή…

Το στυγερό έγκλημα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (28-02-2012), στο σπίτι που ζούσε η 75χρονη στα Εξαμίλια Κορινθίας. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν μέσα και ήρθαν αντιμέτωποι με την άτυχη γυναίκα. Δεν την λυπήθηκαν, ούτε έκαναν πίσω. Την έπιασαν και τη βασάνισαν μέχρι θανάτου!

Στη συνέχεια έκαναν το σπίτι άνω-κάτω, για να βρουν χρήματα και κοσμήματα. Όταν τα βρήκαν έφυγαν και άφησαν τη γιαγιά νεκρή. Αργά το βράδυ, συγγενείς της ανησύχησαν επειδή δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και πήγαν στο σπίτι. Άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν την 75χρονη νεκρή.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής. Ο τελευταίος διαπίστωσε ότι πρόκειται ”για ασφυκτικό βίαιο θάνατο δια αποφράξεως αναπνευστικών οδών”. Κάτι που σημαίνει πως οι δολοφόνοι είτε στραγγάλισαν είτε έπνιξαν με μαξιλάρι την άτυχη γυναίκα. Τα ακριβή αίτια πάντως, που προκάλεσαν το θάνατο της ηλικιωμένης, θα διερευνηθούν αύριο σε νεκροψία – νεκροτομή που θα διεξαχθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου έχει μεταφερθεί η σορός.

Οι έρευνες της αστυνομίας που ξεκίνησαν από εκείνη τη στιγμή, για την ώρα δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Ψηφίστηκαν οι μειώσεις στις συντάξεις


Από τον Μάιο ξεκινά ο επόμενος γύρος των μειώσεων -και- στις συντάξεις εξαιτίας του Μνημονίου 2, με βάση το περιεχόμενο του νόμου ο οποίος ψηφίστηκε, χθες, στη Βουλή. Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 περικόπτονται όλες οι κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό το οποίο υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Επιπλέον, περικόπτονται κατά 7%, στο σύνολο τους, οι συντάξεις τις οποίες αποδίδει το ΝΑΤ.
Με βάση τον ίδιο νόμο προωθούνται, αναδρομικά από τις αρχές του έτους (η παρακράτηση θα γίνει σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το Μάιο), οι εξής περικοπές στις επικουρικές: α) 10% για όσες κυμαίνονται από 200,01 έως και 250 ευρώ μικτά (με τον όρο ότι καμιά σύνταξη αυτής της κατηγορίας δεν θα πέσει κάτω από τα 200 ευρώ), β) 15% για όσες είναι από 250,01 έως και 300 ευρώ το μήνα, μικτά και 20% για όσες επικουρικές είναι από 300,01 ευρώ το μήνα, μικτά, και πάνω.

"Αγοράστε ένα όπλο και ετοιμαστείτε": Οικονομολόγοι προειδοποιούν για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου


The Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώςφοβισμένοι.
Ο Harry Dent, συγγραφέας του "Το Μεγάλο Κραχ Μπροστά" (“The Great Crash Ahead”πιστεύει ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους πρόκειται να σκάσει και όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει μια μαζική κατάρρευση της αγοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψής του ότι το κραχ θα χτυπήσει το 2012. Λέει ότι οι προβλέψεις του τροποποιηήθκαν, επειδή οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές τόσα πολλά χρήματα, και στα αποθέματα έχει δοθεί μια προσωρινή ώθηση. Αλλά προειδοποιεί ότι μόλις η βραχύβια ώθηση έρθει στο τέλος, το κραχ θα είναι σκληρό.
"Αυτό θα είναι μια επανάληψη του 2008-09, μόνο που θα είναιμεγαλύτερο, όταν χτυπήσει τελικά" είπε ο Dent στην USA Today.
Αριστερά προς δεξιά: Harry Dent, Robert Prechte, & Gerald Celente
Ο Gerald Celente, αναλυτής της αγοράς στο Trends Research Institute, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν αυτό που αποκαλεί μια "οικονομική 11η Σεπτεμβρίου" (“economic 9/11”). Κατηγορεί εκείνους που χαράζουν πολιτική για την αδυναμία τους να λύσουν τα οικονομικά δεινά του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά τουUSA Today.
Μόλις έλθει η κατάρρευση, λέει, θα οδηγηθούμε σε κοινωνική αναταραχή, αντικυβερνητικά συναισθήματα, υποτίμηση τουαμερικάνικου δολαρίου και ανεργία στα ύψη.
"Ο Celente δεν αποκλείει ένα χρηματοοικονομικό πανικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετό φόβο ώστε να υπάρξει μαζικότρέξιμο στις τράπεζες από τους καταθέτες" λέει η USA Today. "Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει «οικονομικό στρατιωτικό νόμο» και να καλέσει μια«τραπεζική αργία » και να κλείσει τις τράπεζες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης".
"Βλέπουμε μια τέτοια απειλή αυτού του μεγέθους" είπε ο Celente σε μια πρόσφατη συνέντευξη.
Ο Robert Prechter, συγγραφέας του βιβλίου "Κατακτήστε το Κραχ" (“Conquer the Crash”), χαρακτηρίστηκε ως “still bearish”(απαισιόδοξος) επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητεςμεταξύ της σημερινής οικονομίας και της φάσης πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και προειδοποιεί ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστείγια ένα "τύπου 1930 αποπληθωρισμό".
"Ο Prechter προβλέπει ότι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ, όπως ο Dow Jones Industrials και Standard & Poors 500, θα βυθιστούν κάτω από τα χαμηλά όρια του Μαρτίου του 2009 κατά την τελευταία οικονομική κρίση", αναφέρει η USA Today. "Η σύντομη ανάκαμψη θα αποτύχει, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1930" λέει.
Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν ο Prechter είναι σωστός, τα αποθέματα κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.
"Η οικονομική ανάκαμψη υπήρξε ασθενής και έτσι η επόμενη κρίση θα πρέπει να δημιουργήσει εκτεταμένες κακές ειδήσεις" δήλωσε ο Prechter σε συνέντευξή του μέσω e-mail. "Για τρίτη φορά μέσα σε δώδεκα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε πολύ bearishθέση."
Αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις "θετικές" οικονομικές ειδήσεις που ακούμε;
Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες αναφορές ότι οι αγορές ανακάμπτουν. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι αγορές πλησιάζουν στα προ του 2008 επίπεδα.
"Τα αποθέματα Tech στο Nasdaq Composite διαπραγματεύονται σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία το 2000. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, την κατασκευή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης σε άνοδο. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 8,3% τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του σε τρία χρόνια", υποστηρίζει η USA Today.
Περαιτέρω, οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό οικονομικό μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα στοιχηματίζουν ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί.
Επομένως, γιατί ο Prechter, ο Celente και ο Dent ανησυχούν τόσο;
"Ο Dent λέει ότι ο συνδυασμός της γήρανσης της γενιάς των Baby Boomers (έκρηξη γεννήσεων που σημειώθηκε το 1946-1964) και τηςεξόδου τους από τις παλαιότερες μεγάλες χρονιές δαπανών τους και της στροφή προς τη μείωση του χρέους και τη λιτότητα σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει στην οικονομία άλλη μια σοβαρή καθίζηση, καθιστώντας πιο δύσκολο για την κυβέρνηση και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια νέα κατάρρευση», αναφέρει ηUSA Today.
Ο Celente, από την άλλη πλευρά, ο οποίος έχει επίσης προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφή εδώ και χρόνια, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος και «η εισοδηματική ανισότητα» έχει θέσει τις ΗΠΑ σε ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.Σύνδεσμος
Προειδοποιεί ότι το bank run (το ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων)λόγω της κοινωνικής αναταραχής, θα σπείρει τον όλεθρο του οικονομικού χάους. Προειδοποιεί επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πραγματική βία. Πιστεύει ότι οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουνανάποδα, όχι μόνο στην κρίση της ευρωζώνη αλλά και στην κρίση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.
"Το 2012 είναι, όταν πολλές από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές τάσεις που σιγοβράζουν και έχουν προβλεφθεί κορυφωθούν", έγραψε ο Celente στο ενημερωτικό του δελτίο “Top 12 Trends 2012”.
"Όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τον άνθρωπο στους δρόμους,θα ξεκινήσει το αίμα να ρέει στους δρόμους", πρόσθεσε σε συνέντευξή του.
Έτσι, αν και μερικοί οικονομολόγοι συμβουλεύουν τους επενδυτές να ξεκινήσουν και πάλι στις αγορές, αυτοί οι τρεις αναλυτές προειδοποιούν ότι μια διαφορετική στρατηγική απαιτείται.
"Φύγετε από το δρόμο" συμβουλεύει ο Dent.
Η λύση του; Αγοράστε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ και δολάρια ΗΠΑ, που θα επωφεληθούν από το ασφαλές καταφύγιο ταμειακών ροών. Ξεχάστε τα αποθέματα. Θα πέσουν σε αξία.
Ο Celente συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό - δεν θα χάσει την αγοραστική του δύναμη, όταν το δολάριο πιάσει πάτο. Επίσης, λέει, να αγοράσετε ένα όπλο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιδρομείς που θα αναζητάνε τρόφιμα και χρήματα. Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να προγραμματίσουν μια απόδραση σε μέρη με "πιο σταθερές οικονομίες και κυβερνήσεις."
Η συμβουλή του Prechter; Απλή: "κρατήσει το μπαρούτι σας στεγνό(keep your powder dry) και αγοράστε όταν η οικονομία αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο."
"Όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρομακτικό, όπως στις αρχές του 2009, γίνομαι επιθετικός (I get bullish)", είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε… “Αμερικανός”


Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Hθελε αυστηρούς κανόνες

Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2009, παρουσιάζεται συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου εκείνη την περίοδο με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ντέρμπιν (Durbin) και τον τότε πολιτευτή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Αλέξη Γιαννούλια. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, φέρεται να τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο. Αναλυτικότερα, γράφει στο τηλεγράφημά του ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματο-οικονομική ανάπτυξη για να «δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε».

Η «κερκόπορτα»

Τώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του WikiLeaks, αποκαλύπτεται ότι τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότης» του αμερικανικού think tank, Stratfor, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στη Stratfor ηλεκτρονικό μήνυμα, με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Σε αυτό περιέγραφε θέματα, στα οποία, όπως έγραφε, έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα». Ειδικότερα: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν ή πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από τι θα γίνει με το χρέος τους». Τόσο οι δηλώσεις Παπανδρέου όσο και τα ηλεκτρονικά μηνύματα των «πληροφοριοδοτών» της Stratfor δείχνουν ότι εγχώριοι και ξένοι κύκλοι μεθόδευαν εκείνη την περίοδο την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη μέσω της «κερκόπορτας» της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν, είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβριο 2009. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ εντός της ευρωζώνης. Ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε εμφανιστεί να εκφράζει το θαυμασμό του για την οικονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα και να καταθέτει τη δυσαρέσκειά του για τη γερμανική στάση στην οικονομική κρίση. Ως γνωστόν, σε άλλα τηλεγραφήματα που δημοσίευσε το Wikileaks, αυτή τη φορά της αμερικανικής πρεσβείας στη Γερμανία, το Βερολίνο εμφανιζόταν έξαλλο και μόνο στη σκέψη ότι το ΔΝΤ θα έμπαινε στα «χωράφια» της Ε.Ε.

Δήλωνε Αμερικανός

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν να χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «τη μοναδική δύναμη στον κόσμο» που μπορεί να ηγηθεί των δημοκρατικών αξιών, να λέγει ότι αισθάνεται πολύ κοντά στις ΗΠΑ, που είναι η γενέτειρά του, και να προσφέρεται στο ρόλο του διαμεσολαβητή με κράτη με τα οποία οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι ανοιχτός σε αμερικανικές ιδέες και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη δημιουργία διασυνδέσεων με ηγέτες οι οποίοι διαφωνούν με την αμερικανική πολιτική σε όλο τον κόσμο. Θύμισε, δε, ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνέβαλε στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων ειδικά στο μουσουλμανικό κόσμο και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Γνώριζε

Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπανδρέου, παρότι, ως γνωστόν, την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», δήλωσε στους Αμερικανούς γερουσιαστές πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους και ότι θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί όταν θα γίνει πρωθυπουργός. Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται: «Όταν ο Γιαννούλιας τον ρώτησε για το ανησυχητικό άνοιγμα του δημόσιου χρέους, ο Παπανδρέου συμφώνησε ότι ήταν πρόβλημα, αντίθετα με το ιδιωτικό χρέος και τα τοξικά ομόλογα, δύο προβλήματα που η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει (…) Η Ελλάδα ήταν πιο ευάλωτη γιατί οι τράπεζές της είχαν επενδύσει πολύ στα Βαλκάνια».

Θανάσης Αργυράκης για τον “Ελεύθερο Τύπο”


http://www.antinews.gr/2012/02/29/149643/