Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Κίνημα« κατά του γερμανογαλλικού άξονα


Ένα «κίνημα« κατά της δικτατορίας του γερμανογαλλικού άξονα, έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Ευρώπη καθώς όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και τα μέτρα που ζητούνται συνεχώς από την Ελλάδα, οδηγούν σε κοινωνικές εκρήξεις που κάποια στιγμή θα κάψουν όλη την Ήπειρο.
Αυτό το, ας το πούμε φιλελληνικό, κίνημα ξεκινά από τη διαπίστωση ότι Γερμανοί και Γάλλοι έχουν οδηγούν την Ελλάδα σε αφανισμό και ζητά να χαλαρώσουν οι ασφυκτικές πιέσεις προς τους Έλληνες.
Αφήστε οξυγόνο στην Ελλάδα, γράφει η Le Figaro ενώ ο Independent με ένα σκίτσο που δείχνει τη Μέρκελ σε ρόλο… Κρόνου να τρώει ένα κομμάτι από την Ελλάδα φορώντας στο λαιμό της την ελληνική σημαία.
Εντυπωσιακές είναι και οι δηλώσεις που κάνει ο Φ. Ολάντ, πιθανός νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα «εξαιρετικά σοβαρή έως τραγική», κατήγγειλε τους Ευρωπαίους ιθύνοντες  που «προφασίζονται»  – όπως είπε-  ότι θα σώσουν τη χώρα, «επιβάλλοντάς της σχέδια λιτότητας όλο και πιο σκληρά»,ενώ επιτίθεται και στη Γερμανία. «Με αυτά που προσπαθεί να επιβάλλει  η Μέρκελ στην ελληνική κοινωνία, που υποφέρει, διακυβεύεται η Δημοκρατία στη χώρα», είπε. «Τα δύο βασικά κόμματα στην Ελλάδα συμφώνησαν στο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε. Ποια είναι τα περιθώρια ελιγμών για τον ελληνικό λαό…;  Το μόνο κόμμα που βγήκε από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι το ακροδεξιό… Συνεπώς, βλέπετε τον κίνδυνο. Για τους Ευρωπαίους υπάρχει θέμα που αφορά τη Δημοκρατία».
Με τις δηλώσεις αυτές ο Ολάντ ουσιαστικά προαναγγέλλει αλλαγή της γαλλικής πολιτικής στο ελληνικό ζήτημα, σε περίπτωση που εκλεγούν οι Σοσιαλιστές. Επομένως, και ρήξη με τη Γερμανία η οποία κινδυνεύει να μείνει εντελώς μόνη της στην Ευρώπη, άντε με ένα δύο δορυφόρους.
Παράλληλα, στην Ευρωβουλή, Πράσινοι και Σοσιαλιστές επικρίνουν τα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας θέτοντας ερωτήματα για τη νομιμότητα των απαιτήσεων της τρόικας. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών βουλευτών, Χάνες Σβόμποντα δήλωσε ότι «Συμβάλλουμε, ώστε να γίνει εύθραυστο το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και εκφράζω τη λύπη μου γι’ αυτό». Παρομοίασε τα μέλη της τρόικας με «αρπακτικές ακρίδες», που ασκούν εκβιασμό για να χορηγήσουν τη βοήθεια και πρόσθεσε ότι ομιλούν στο όνομα της ΕΕ, όμως δεν έρχονται ποτέ να εμφανισθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Οκ. Σβόμποντα γνωστοποίησε ακόμη την πρόθεση της σοσιαλιστικής ομάδας να στείλει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων μία «εναλλακτική τρόικα» στην Αθήνα, αποτελούμενη από τρία μέλη της.
Οι βουλευτές αυτοί θα προτείνουν στην Ελλάδα ένα «εναλλακτικό πρόγραμμα» για τη μείωση των ελλειμμάτων, που θα ευνοεί όμως την ανάπτυξη και την απασχόληση, εξήγησε.
Από την πλευρά του, ο συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, δήλωσε πως «επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια από-ανάπτυξη, που κανένας δεν μπορεί να ζήσει». Στο θέμα αυτό, η ΕΕ «ακολουθεί μια γραμμή που στο τέλος δεν θα λειτουργήσει και που είναι απαράδεκτη» τόνισε.
Είναι φανερό ότι στην Ευρώπη έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κύμα αντίδρασης στο μονοκρατορία της Γερμανίας για τρεις κυρίως λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι οι χώρες έχουν απομονωθεί και η ΕΕ υπάρχει μόνο στα χαρτιά αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Βερολίνο.
Ο δεύτερος είναι ότι τα επεισόδια στην Αθήνα και οι φωτιές μπορούν εύκολα να επεκταθούν στη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβόνα και αλλού αφού σε τέτοιες εποχές ευνοούνται οι ακραίες καταστάσεις.
Και ο τρίτος είναι ότι αυξάνεται η δύναμη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου