Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Γερμανοί


Αμόλησε και πάλι τα «σκυλιά» η Μέρκελ και λίγες ώρες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο επικριτικών και υποτιμητικών σχολίων.
Την αρχή κάνει και πάλι ο χερ Σόιμπλε, προφανώς θέλοντας να πιέσει περισσότερο τους Έλληνες. Γιατί άραγε; τα μέτρα τα πήραμε, μήπως θέλει να ομολογήσουμε τη χρεοκοπία και να ζητήσουμε την έξοδο από το ευρώ;
Αν και είπε πως έχουν γίνει κάποια πράγματα στην Ελλάδα και πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα σχέδιο Μάρσαλ για την ανάπτυξη στη συνέχεια εξαπέλυσε τις βολές του. Όταν ερωτήθηκε αν χάνει σιγά σιγά την υπομονή του με τους Έλληνες, απάντησε: «προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση (του Eurogroup) έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».
Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι σε αυστηρή επιτήρηση και δημιουργήθηκε ειδικός συμψηφιστικός λογαριασμός, προκειμένου «να μην εκπορεύεται πλέον από την Ελλάδα κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης».
Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που κάποιοι Έλληνες έχουν βγάλει στο εξωτερικό, εξήγησε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων δεν είναι εύκολο να «παγώσουν» οι λογαριασμοί πολιτών, αναφέρθηκε δε στην ανάγκη να δημιουργηθεί στην Ελλάδα σύγχρονη φορολογική διοίκηση.
Αμέσως τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Οικονομικών Φ. Ρέσλερ ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα εκβιάζει. «Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς» δήλωσε ο κ. Ρέσλερ και πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει «καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή – και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». «Η Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Ρέσλερ «επανειλημμένα απλώς μας καθησυχάζει. Ακόμα και μια αναπτυσσόμενη χώρα κάνει περισσότερα. Έτσι όμως δεν θα μπορέσει να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη» κατέληξε.
Αυτό το παιχνιδάκι με την Ελλάδα κάποτε πρέπει να σταματήσει. Κάποιος πρέπει να βάλει τα γερμανικά σκυλιά στο μαντρί. Ακόμη κι αν κάποιοι πολιτικοί δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν στη Γερμανία διότι όπως λέει ο ελληνικός λαός «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια». Θα έρθει η στιγμή που οι Γερμανοί θα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που έβριζαν έναν ολόκληρο λαό.
ΚΟΝΤΡΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΟΙΜΠΛΕ
Εκνευρισμένο φέρεται να είναι το ΔΝΤ με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κ. Σόϊμπλε. Πηγή του Ταμείου με την οποία συνομίλησε ο ΣΚΑΪ εξέφρασε δυσφορία για την δήλωση Σόϊμπλε ότι “το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας με μόλις 13 δις ευρώ”.  Όπως είπε η πηγή του Ταμείου στον ΣΚΑΪ “ο κ. Σόϊμπλε έκανε μεγάλο λάθος ρίχνοντας στο τραπέζι αριθμούς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα την ώρα που ούτε εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε που θα διαμορφωθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το “λάθος” του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών έγκειται στο γεγονός ότι “μίλησε εκ μέρους του Ταμείου προκαταλαμβάνοντας την τελική απόφαση” η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου