Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ρόλος των «θερμών επεισοδίων» και τα Ελληνοτουρκικά


Του Λουκά
«Περπατώντας» μέσα στην σκέψη ή στην καθομιλουμένη «σουλατσάροντας» ανάμεσα σε συλλογισμούς πατριωτικούς, «δεξιότερα» εθνικιστικούς, υπό το βάρος προσωπικοτήτων σαν αυτής του Ίωνα Δραγούμη και του Ιωάννη Μεταξά, εμείς οι Νεοέλληνες καλούμαστε να αποφασίσουμε για το δικό μας αύριο.
Το μέλλον της χώρας θα το διαγράψουμε εμείς και όχι οι πολιτικοί μας.
Τα τελευταία 35-40 χρόνια η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο.
Θεωρείτε πως αυτό δεν είναι ήδη γνωστό στο ΝΑ.ΤΟ ή στην Ε.Ε;
Οι «ευγενείς γείτονες» κάνουν ότι κάνουν λόγω του ότι εμείς δεν έχουμε αποσαφηνίσει τις θέσεις μας στα παρακάτω ζητήματα:
1. Δεν υπάρχουν «θερμά επεισόδια». Πουθενά στο πλανήτη δεν ασχολούνται με τα «θερμά επεισόδια». Τα λεγόμενα και «θερμά επεισόδια» είναι το αρχικό στάδιο – ή καλύτερα οι πρώτες μία με δύο μέρες ενός πολέμου. Τα «θερμά επεισόδια» εξυπηρετούν τη Τουρκία που αφενός σαν επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, και αφετέρου εξυπηρετούν τις «μεγάλες δυνάμεις» που θα παρέμβουν όταν εμείς θα είμαστε σε δυσμενής θέση.
2. Είναι σε θέση η Ελλάδα το «θερμό επεισόδιο» να το μετατρέψει σε πόλεμο, υπό το βάρος ενός αρνητικού κλίματος; Ειλικρινά δεν γνωρίζω, λόγω που δεν είναι η δουλειά μου. Ωστόσο έχω απορίες…
3. Αν η Ελλάδα έλεγε πως προχωρούμε σε γενική σύρραξη, θα είχαμε τις απαιτούμενες πιθανότητες επιτυχίας έναντι του επιτιθέμενου Τούρκου; Έχουν γνώση οι Έλληνες πολιτικοί πως αυτό το ΣΕΝΑΡΙΟ έχει ήδη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ από την Τουρκία και τις ΗΠΑ; Εννοώ το να επιτεθούμε;
4. Αν γίνει το «θερμό επεισόδιο» και βγει υπέρ μας, παρόλο το σχεδιασμό των Τούρκων, υπάρχει περίπτωση η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση να φερθεί σαν ΝΙΚΗΤΗΣ; Εννοώ να «επιτεθεί» διπλωματικά;
5. Έχει καταλάβει κανείς ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο μαζί μας και εναλλακτικά πάνε στα «θερμά επεισόδια»; Μπορεί να βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός που θα τους ενημερώσει πως πολλοί από δαύτους θα αγκαλιάσουν τον Αλλάχ στη προσπάθειά τους να καταλάβουν τα δικά μας εδάφη;
Οι λεγόμενοι και «Ειρηνόφιλοι» στην Ελλάδα ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα και φέρνουν τον Πόλεμο πιο κοντά.
Κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει ότι «Πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι μια τρέλα! Αλλά αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, η Ελλάδα δεν θα διστάσει να περάσει το κατώφλι».
Μιλώ για τον παππού Παπανδρέου…
Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «αγρυπνούν» και παρακολουθούν με προσοχή τις τελευταίες κινήσεις των γειτόνων
Οι εξελίξεις έχουν ήδη γίνει αντιληπτές από τα Στρατιωτικά μας επιτελεία και εκτιμούνται ανάλογα.
Τα σημεία που κάνουν τα Επιτελεία μας να βρίσκονται σε επιφυλακή είναι τα κάτωθι:
1. Για πρώτη φορά μετά το 1974, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αλλάζουν τακτική και παρατάσσονται επιθετικά στα σύνορα του Έβρου. Το 3ο και 5ο Σώμα Στρατού της 1ης Στρατιάς έχουν εγκαταλείψει τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρονται ανατολικότερα.
Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες λιγότερες μάχιμες που περιλαμβάνουν μεθοριακούς φρουρούς σύνθεσης, καθώς και μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ).
Η μεταφορά αυτών ανατολικότερα, όπως και η διάταξή τους, αρχικά δίνει την εντύπωση μιας ακίνδυνης κίνησης που όμως στη πραγματικότητα κρύβει κινδύνους και επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν εκτιμηθεί σωστά. Και αυτό γιατί, οι μονάδες μεταφέρονται 50 περίπου χιλιόμετρα όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, μόνο δύο ταξιαρχίες, η μια στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες.
2. Έχουν δημιουργηθεί από τους Τούρκους 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Οι «γέφυρες πολέμου» που στήνονται στον Έβρο είναι καθαρά επιθετικές κινήσεις που στην Ελλάδα περνάνε στα «ψιλά», λόγω της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και της πάγιας τακτικής ύπνωσης των Ελλήνων πολιτών από τα ΜΜΕ.
Προ τριών μηνών το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» είχε τονίσει πως πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα έχουν και βαθιά πολιτικό, αυτές οι κινήσεις, που ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μια επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.
3. Η δήθεν «εκπαιδευτική» στρατιά του Αιγαίου έπαψε και επίσημα να είναι εκπαιδευτική. Μετονομάστηκε και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν, εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες αιγίς υποστήριξης!
Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται, όπως και η 19η Πεζικού και η 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αντήλια.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου