Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πιθανή πώληση πακέτου αναβάθμισης των Patriot στο Κουβέιτ συνολικής αξίας 900 εκατ. δολαρίων

Το Κουβέιτ πρόκειται να αναβαθμίσει τις δυνατότητες των υπαρχόντων συστημάτων Patriot που διαθέτει, ενισχύοντας την αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική άμυνα της περιοχής δεδομένου ότι τόσο το Qatar, το Bahrain και τα ΗΑΕ διαθέτουν το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση στο Κουβέιτ του πακέτου αναβάθμισης του συγκεκριμένου συστήματος έναντι τιμήματος 900 εκατ. δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα η αμερικανική υπηρεσία Defense Security Co-operation Agency (DSCA) ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι το Κουβείτ προτίθεται να αγοράσει 209 βλήματα MIM-104E Patriot Guidance Enhanced Missile-T (GEM-T).

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της αμερικανικής υπηρεσίας το Κουβέιτ χρειάζεται τα συγκεκριμένα συστήματα για την ενίσχυση της αμυντικής του θωράκισης από πιθανές απειλές. Επιπρόσθετα η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων στην περιοχή σε συνδυασμό με τα συστήματα Patriot που διαθέτουν οι προαναφερθείσες χώρες στην περιοχή, θα συμβάλλουν στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Τον περασμένο Ιανουάριο είχε πραγματοποιηθεί στο Κουβέιτ δοκιμή βολής βλημάτων MIM-104E Patriot Guidance Enhanced Missile-T (GEM-T) από μονάδα πυρός Patriot Configuration-2 Plus με απόλυτη επιτυχία καταστρέφοντας δύο βλήματα Patriot και τρία βλήματα MLRS.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13846&Itemid=42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου