Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Επίθεση Πούτιν κατά της Δύσης για εξαπάτηση της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για αθέμιτη πολιτική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και της αθέτησης υποσχέσεων προκειμένου να παρεμποδιστεί η διαδικασία της «αποκατάστασης» των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Σε συνέντευξη του στη ρώσικη εφημερίδα Kommersant, τόνισε, επίσης, ότι οι απόψεις που εξέφρασε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μονάχου το 2007, την οποία πολλοί δυτικοί πολιτικοί θεώρησαν ως διακήρυξη αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου, εξακολουθούν να ισχύουν, καθώς πολλές από τις δυτικές χώρες είναι άδικες στις συμφωνίες τους με τη Ρωσία.

«Από τη στιγμή που η Ρωσία θα αποσυρθεί από την Ανατολική Ευρώπη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε, ότι η Ρωσία θα μπορεί να αισθάνεται βέβαιη για τη μη επέκταση των ισχυόντων συνόρων του», σημείωσε ο Πούτιν.

«Τι θα γίνει με την υπόσχεση που δώσατε; Τους ρώτησα (τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ). Ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. Μας εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο

Η σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τόνισε ο Πούτιν. « Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα τοποθετηθούν πύραυλοι στην Πολωνία (αντιπυραυλική ασπίδα ΝΑΤΟ), την ίδια στιγμή ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να τοποθετήσουν ανάλογους πύραυλος σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

«Νομίζω ότι η ομιλία μου στο Μόναχο ήταν χρήσιμη. Διότι είπα την αλήθεια… Μας έλεγαν (οι δυτικές χώρες) ότι θα κάνουμε αυτό, αλλά κάνανε το άλλο. Μας κορόιδεψαν με όλη την έννοια της λέξης», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε, επίσης, στην υπόθεση του Konstantin Yaroshenko, ενός Ρώσου πιλότου που συνελήφθη στη Λιβερία κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών και έπειτα εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2010: « Ο δικηγόρος του έθεσε την ουσία του θέματος εις το έπακρον: Ένας Ρώσος κάτοικος κατηγορήθηκε σε μια χώρα της Αφρικής για εμπόριο ναρκωτικών. Πώς εμπλέκονται τα Αμερικανικά συμφέροντα στην προκειμένη περίπτωση; Κανένας δεν μπορεί να δώσει μία σαφή απάντηση! Πήραν έναν ξένο κάτοικο και μυστικά, τον έβγαλαν εκτός χώρας. Τι πράγματα είναι αυτά; Ο Αμερικανός πρόεδρος Barrack Obama φαίνετε να είναι ειλικρινής στις προθέσεις του για την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Θα ήθελα να δω εάν θα τα καταφέρει ή όχι. Το θέλει όμως. Το ένστικτό μου λέει ότι, η πραγματική του πρόθεση είναι αυτή.».

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής, βελτιώθηκαν έπειτα από την επίσκεψη του Obama στη Ρωσία. Στις 10 Απριλίου του 2010, ο Obama και ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev, υπόγραψαν μία συμφωνία για αντικατάσταση του START 1 (Συνθήκη Μείωσης Στρατηγικών Όπλων), η οποία λήγει στις 5 Δεκεμβρίου. Η νέα Συνθήκη θεωρείται ως ένα σημαντικό μέρος των προσπαθειών για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε σημερινές δηλώσεις του, εξάλλου, ο Ρώσος πρωθυπουργός διέψευσε τις φήμες που τον εμφανίζουν ως το «αφεντικό» της Ρωσίας και ότι έχει βαρεθεί τις υποθέσεις της Εξωτερικής πολίτικης, υποστηρίζοντας ότι όσο ποιο δυνατός είναι κανείς εσωτερικά, τόσο δυνατότερος είναι και εξωτερικά. Όσον αφόρα τον Ρώσο πρόεδρο Medvedev, ο Πούτιν σημείωσε, ότι ασκεί τα καθήκοντα του καλά. Παρά την αυξανόμενη δημόσια δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς των αρχών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Πουτιν ως τον δημοφιλέστερο πολιτικό της Ρωσίας.

(πηγή: RIA Novosti)

http://www.antinews.gr/?p=59634

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου