Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το Ιράν απειλεί με...οικονομικές κυρώσεις το Ισραήλ

Το Ιράν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα μια λίστα με ισραηλινές εταιρείες απειλώντας ως θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον τους, φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος για κοινοβουλευτικά θέματα Mohammad-Reza Mir-Tajeddini. Το υπουργείο εξωτερικών του Ιράν είχε προηγουμένως παραδώσει μια λίστα με πολυεθνικές εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων στην επιτροπή εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της ιρανικής βουλής (Majlis) με σκοπό την εξέταση δυνατοτήτων για επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες αυτές.

Ο ιρανός επίσημος συνέχισε λέγοντας πως η λίστα αυτή των εταιρειών θα δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ πρόσθεσε πως το Ισραήλ επηρεάζει μεγάλα οικονομικά καρτέλ σε όλο τον κόσμο ενώ δημιουργεί νέες εταιρείες με διαφορετικά ονόματα και το Ιράν πρόκειται να τις αποκαλύψει ύστερα από την επιβολή των κυρώσεων. Τον περασμένο Ιούνιο είχε εγκριθεί νόμος όπου σύμφωνα με τον οποίο είχε εξουσιοδοτηθεί το υπουργείο εξωτερικών της χώρας να ξεκινήσει μια προσπάθεια εμπάργκο όλων των ισραηλινής προέλευσης αγαθών.

Πέρα όμως από την «απειλή» δημοσιοποίησης αλλά και τα σχέδια του Ιράν να φέρει το θέμα στον οργανισμό της ισλαμικής διάσκεψης, δεν αναφέρεται πως είναι δυνατό μια χώρα τη στιγμή που δέχεται η ίδια οικονομικές κυρώσεις και η οικονομία της είναι σχεδόν αποκομμένη από το διεθνή οικονομικό ιστό αλλά και δεν έχει καμία οικονομική συναλλαγή με ούτε με το Ισραήλ αλλά ούτε και με εταιρείες που μπορεί να είναι ισραηλινών συμφερόντων, καθώς λόγω των κυρώσεων από τον ΟΗΕ αυτές έχουν προ πολλού πάψει να συναλλάσσονται με το Ιράν, να προχωρήσει και η ίδια σε «επιβολή» οικονομικών κυρώσεων. Το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το εσωτερικό της χώρας αλλά και για τη δημιουργία εντυπώσεων στο εξωτερικό.
.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13977&Itemid=52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου